Στις 22 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, η Tesla παρουσίασε το pickup της, που το ονόμασε Cybertruck, και ο σχεδιασμός του είναι τουλάχιστον περίεργος και φουτουριστικός. Μια εβδομάδα αργότερα, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για αυτό είχαν ξεπεράσει τις 250.000, με τον κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να παραγγείλει ένα Cybertruck, να δίνει στην Tesla το ποσό των 100 δολαρίων, τα οποία θα επιστραφούν κατά την παράδοση του αυτοκινήτου.

Σήμερα γίνεται γνωστό, ότι οι παραγγελίες του Cybertruck έχουν ξεπεράσει τις 600.000 και φαίνεται ότι θα αγγίξουν το 1.000.000 πριν καν ξεκινήσει η εμπορική του πορεία μέσα στο 2021. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι -παρά την αβεβαιότητα του αύριο, λόγω της πανδημίας του Covid-19– οι παραγγελίες αυξάνονται καθημερινά κατά 1.000 μέσο όρο.

1

Ο υπολογισμός των προπαραγγελιών γίνεται σύμφωνα με το υπολογιστικό φύλλο κρατήσεων του Cybertruck Owners Club forum, με το forum να δηλώνει ότι το νούμερο αυτό υπολογίζεται από τον αύξοντα αριθμό του υπολογιστικού φύλλο των κρατήσεων του Cybertruck, το οποίο φέρει τους πραγματικούς αριθμούς παραγγελίας, και στις 30 Μαρτίου του 2020 μετρούσε 622.000 παραγγελίες.

Η Tesla δεν ανακοινώνει ποτέ επίσημα αριθμούς παραγγελιών, αλλά δεν θεωρείται καθόλου απίθανο να ισχύει το παραπάνω νούμερο, δεδομένου της απήχησης που φάνηκε από την πρώτη στιγμή να έχει το pickup της. Η εξακρίβωση αυτών θα έρθει όταν ξεκινήσει η παραγωγή και οι παραδόσεις του Cybertruck, που δεν αναμένονται νωρίτερα από το 2021.

Οι προπαραγγελίες άνοιξαν στις 21 Νοεμβρίου του 2019, και άξιο αναφοράς είναι ότι το παραπάνω νούμερο ήρθε σε διάστημα σχεδόν πέντε μηνών, όταν σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα το Model 3 είχε “μόλις” 518.000 κρατήσεις.