H Tesla αναβαθμίζει το launch mode στα Model S και Model X

Σχετικά άρθρα

Στην επόμενη αναβάθμιση του λογισμικού των Model S/X, η Tesla θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Launch Mode των μοντέλων με σκοπό την ευκολότερη ενεργοποίηση του, καθώς -κυρίως- και την καλύτερη αποτελεσματικότητα του.

Έτσι, ενεργοποιώντας το Launch Control, όσα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με αερανάρτηση θα χαμηλώνουν την απόσταση από το έδαφος του εμπρός άξονα και θα μεταβάλλουν τη σκληρότητα των αμορτισέρ, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εκκίνηση. Αυτή η λειτουργία θα ονομάζεται “Cheetah Stance”, δηλαδή “στάση του γατόπαρδου”, με το αυτοκίνητο να μιμείται τη στάση του αιλουροειδούς, καθώς θεωρείται το γρηγορότερο θηλαστικό.

Την ίδια λειτουργία “Cheetah Mode” θα φέρει και το νέο Model S Plaid, το οποίο σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Elon Musk θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του έτους. Σχετικά με το Model S Plaid, η τεχνική ομάδα της Tesla αποφάσισε να αλλάξει το project μετά από τις πρόσφατες δοκιμές εξέλιξης.

Έτσι, το μοντέλο θα έχει απλουστευμένη προσέγγιση, χωρίς να γνωρίζουμε μέχρι ποιο σημείο. Αυτό που έχει γίνει γνωστό, ωστόσο, είναι ότι η αμερικάνικη εταιρία θέλει να προσφέρει ένα αυτοκίνητο ικανό να κινηθεί γρήγορα μέσα σε μια πίστα, με τον οδηγό να μπορεί να επιτεθεί στα κερμπ αυτής, αλλά να μπορεί και να κινείται άνετα στον δρόμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...