Επίσημο: Fiat Strada

Σχετικά άρθρα

Μετά από αρκετές διαρροές η Fiat Βραζιλίας παρουσίασε σήμερα τη πέμπτη γενιά του Strada, με το λανσάρισμα στην τοπική αγορά του επαγγελματικού μοντέλου της ιταλικής εταιρίας να καθυστερεί εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει από τις αρχές Απριλίου, αλλά εξαιτίας του κλεισίματος του εργοστασίου της Fiat στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, το νέο Strada θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Εμπορικά, το subcompact unibody pickup της Fiat είναι εξαιρετικά επιτυχημένο στην αγορά της Βραζιλίας, καθώς από το 1996 έχει πουλήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα. Σχεδιαστικά, το νέο Strada φέρει αρκετά στοιχεία από το μεγαλύτερο pickup της ιταλικής εταιρίας για την αγορά της Λατινικής Αμερικής, το Toro και τοποθετείται κάτω από αυτό.

Διαθέτει έναν αρκετά δυναμικό σχεδιασμό, πόσο μάλλον για επαγγελματικό pickup, με το νέο Strada να βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, που συνδυάζει την αρχιτεκτονική Small MP1 του Argo, έχοντας μεγαλύτερο μεταξόνιο και εξαρτήματα σχεδιασμένα ειδικά για αυτό. Έτσι, το μήκος του αγγίζει τα 4.480 χλστ., με το μήκος του χώρου φόρτωσης να ανέρχεται σε 1.173 χλστ. και το πλάτος του τα 1.059 χλστ., ενώ το ωφέλιμο φορτίο ανακοινώνεται στα 650 κιλά.

Τέλος, μηχανικά μαθαίνουμε ότι κάτω από το καπό του νέου μοντέλου θα υπάρχει ο ατμοσφαιρικός 1.400άρης κινητήρας, απόδοσης 87 ίππων και 123 Nm ροπής. Οι αγοραστές, όμως, θα έχουν την επιλογή και ενός 1.300άρη βενζινοκινητήρα με 109 άλογα και 139 Nm, που συνδυάζεται με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Μελλοντικά, θα υπάρχει και ένα αυτόματο CVT κιβώτιο, που θα συνδυάζεται τόσο με τον 1.000άρη turbo, όσο και με τον 1.300άρη turbo κινητήρα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν θέσεις για πέντε ενήλικες, ενώ το μοντέλο διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού. Η βασική διαθέτει άβαφους προφυλακτήρες και σιδερένιες ζάντες, με τις άλλες εκδόσεις να προσφέρουν LED φωτιστικά σώματα, ράγες οροφής, βαμμένους προφυλακτήρες και ζάντες αλουμινίου. H τιμή του στην Βραζιλία ξεκινά από τα R$70.000, που με την σημερινή ισοτιμία μεταφράζεται σε €12.280.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla μήνυσε την Tesla Power στην Ινδία

Μήνυση εναντίον της ινδικής εταιρείας κατασκευής μπαταριών Tesla Power κατέθεσε σε δικαστήριο του Νέου Δελχί η Tesla, κατηγορώντας την για παραβίαση του εμπορικού του...