Οι προσπάθειες της Ferrari για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζονται και η ιταλική εταιρία μαζί με αρκετούς πελάτες της ανακοίνωσε πως δώρισε το ποσό του 1 εκατ. ευρώ στη Μόντενα, τον τόπο γεννήσεως του ίδιου του Enzo Ferrari, μέσω της Azienda Unita Sanitaria Locale (AUSL), μιας τοπικής μονάδας υγειονομικής περίθαλψης της ιταλικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 και για την αγορά ιατρικών βοηθημάτων και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της λοίμωξης.

Μέρος της χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί στην επέκταση της τηλεϊατρικής, η οποία επιτρέπει την απομακρυσμένη παρακολούθηση των πολιτών με πιθανά συμπτώματα του Covid-19 μέσω συσκευών που συνδέονται με smartphones ή tablet μέσω Bluetooth. Χάρη στις δωρεές της Ferrari, η AUSL Modena χρησιμοποιεί ήδη αυτή την τεχνολογία σε ασθενείς που κατοικούν στα γηροκομεία της επαρχίας, οι οποίοι ήδη πάσχουν από νευρολογικές διαταραχές και έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Η Ferrari έχει επίσης προσφέρει πρόσφατα ένα ασθενοφόρο στην AUSL Modena, το οποίο χρησιμοποιείται καθημερινά από το τμήμα έκτακτης ανάγκης για όλους τους ασθενείς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Η Ferrari τονίζει πως συνεχίζει να εξετάζει περαιτέρω ενέργειες για άμεση και απτή βοήθεια στην κοινότητα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έκτακτης ανάγκης, ενέργειες που οφείλονται και χάρη στη γενναιοδωρία πολλών πελατών της από όλο τον κόσμο.

Στις σχετικές ειδήσεις η Hyundai δίνει 100.000 δολάρια και 10.000 τεστ ανίχνευσης για τον Covid-19 στο Ντιτρόιτ.