Ο CEO της Toyota Akio Toyota, ως πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας (JAMA), υποσχέθηκε πως οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα επιδιώξουν να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας παγκοσμίως από τις συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο Toyoda, η JAMA θα δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο που θα βοηθήσει τους απολυμένους να βρουν δουλειά, με τον Toyoda να αναφέρει πως η μεγαλύτερη απειλή για τη βιομηχανία είναι η πιθανή απώλεια ειδικευμένων εργαζομένων.

Μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η Toyota κατασκεύαζε κατσαρόλες και τηγάνια, ενώ καλλιέργησε πατάτες σε αγροκτήματα, δήλωσε ο Toyoda, τονίζοντας την αποφασιστικότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών να κάνουν σχεδόν τα πάντα ώστε να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας και να επιβιώσουν.

Και η Toyota είναι μια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζει πλέον προστατευτικές μάσκες προσώπου, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν από τους υπαλλήλους της στις εγκαταστάσεις της.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μιας και τα κρούσματα ανθρώπων που νοσούν από τον κορωνοϊό αυξάνονται, κυρίως στο Τόκιο και σε άλλες αστικές περιοχές. Μέχρι σήμερα 5.530 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον Covid-19 στην Ιαπωνία και 99 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πακέτο κινήτρων αξίας 108 τρισεκατομμυρίων γιεν (910 δισ. ευρώ), ποσό που αντιστοιχεί στο 20% της οικονομικής παραγωγής της Ιαπωνίας, για να μετριάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, στη τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας (JAMA) έως ως μέλη της τις Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi, Suzuki, Mazda, Daihatsu, Hino, Subaru, Isuzu, UD, Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, Kawasaki Heavy Industries και Yamaha.