Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεσμεύονται να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της Toyota Akio Toyota, ως πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας (JAMA), υποσχέθηκε πως οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα επιδιώξουν να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας παγκοσμίως από τις συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο Toyoda, η JAMA θα δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο που θα βοηθήσει τους απολυμένους να βρουν δουλειά, με τον Toyoda να αναφέρει πως η μεγαλύτερη απειλή για τη βιομηχανία είναι η πιθανή απώλεια ειδικευμένων εργαζομένων.

Μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η Toyota κατασκεύαζε κατσαρόλες και τηγάνια, ενώ καλλιέργησε πατάτες σε αγροκτήματα, δήλωσε ο Toyoda, τονίζοντας την αποφασιστικότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών να κάνουν σχεδόν τα πάντα ώστε να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας και να επιβιώσουν.

Και η Toyota είναι μια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζει πλέον προστατευτικές μάσκες προσώπου, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν από τους υπαλλήλους της στις εγκαταστάσεις της.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μιας και τα κρούσματα ανθρώπων που νοσούν από τον κορωνοϊό αυξάνονται, κυρίως στο Τόκιο και σε άλλες αστικές περιοχές. Μέχρι σήμερα 5.530 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον Covid-19 στην Ιαπωνία και 99 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πακέτο κινήτρων αξίας 108 τρισεκατομμυρίων γιεν (910 δισ. ευρώ), ποσό που αντιστοιχεί στο 20% της οικονομικής παραγωγής της Ιαπωνίας, για να μετριάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, στη τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας (JAMA) έως ως μέλη της τις Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi, Suzuki, Mazda, Daihatsu, Hino, Subaru, Isuzu, UD, Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, Kawasaki Heavy Industries και Yamaha.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...