Η Renault F1 έθεσε σε αναγκαστική άδεια την πλειονότητα των εργαζομένων της

Σχετικά άρθρα

Μια ακόμα ομάδα της Formula 1 προστίθεται στη λίστα που θέτει σε αναγκαστική άδεια το προσωπικό της, ως μέτρο εξοικονόμησης πόρων λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, και η Renault αποφάσισε να δώσει αναγκαστική άδεια στην πλειονότητα του προσωπικού της στο εργοστάσιο της στο Enstone της Αγγλίας.

Ταυτόχρονα, η γαλλική ομάδα έκανε αίτηση για να μπει στο πρόγραμμα της βρετανικής κυβέρνηση, ώστε να πάρει την οικονομική βοήθεια και να μπορέσει να εξασφαλίσει έστω το 80% των μισθών των εργαζομένων της. Στην ανακοίνωση της, η Formula 1 αναφέρει:

Από την 1η Απριλίου, η συντριπτική πλειονότητα του προσωπικού στο Enstone έχει μπει σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών μέχρι τις 31 Μαΐου. Αυτό θα αναθεωρηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης. Συμφωνήθηκε επίσης να αυξηθεί το ποσό που έχει εκχωρηθεί από την κυβέρνηση για να εξασφαλιστεί το λιγότερο το 80% του πραγματικού μισθού για όλα τα μέλη της ομάδας.

Οι μισθοί του ενεργού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης, θα μειωθούν αναλόγως. Η περίοδος αυτή μπορεί να μειωθεί ή να παραταθεί ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης. Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων με σκοπό την προστασία της επιχείρησης και των υπαλλήλων της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα