Η Ford προειδοποίησε πως θα ανακοινώσει ζημιές περίπου 600 εκατ. δολαρίων, προ φόρων, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς ο κορωνοϊός ασκεί πιέσεις στις πωλήσεις και στη παραγωγή, αφού σήμερα, μόνο τα εργοστάσια της εταιρίας στη Κίνα παράγουν οχήματα, με όλα τα υπόλοιπα σε όλο τον κόσμο να παραμένουν κλειστά, στη προσπάθεια μείωσης της εξάπλωσης του Covid-19.

Η Μπλε Οβάλ εταιρία ανέφερε πως τα συνολικά έσοδα της κατά το πρώτο τρίμηνο αναμένεται να αγγίξουν τα 34 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση 15,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, όπου είχε παρουσιάσει έσοδα ύψους 40,3 δισ. δολαρίων. Τα κέρδη προ φόρων της Ford κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 έφτασαν τα 2,4 δισ. δολάρια.

1Διάβασε επίσης

Ford και GM. Μέτρα λιτότητας και μειώσεις μισθών λόγω κορωνοϊού

Μετά την ανακοίνωση των παραπάνω, η μετοχή της εταιρείας παρουσίασε πτώση έως και 5,6%, φτάνοντας στα 5,09 δολάρια, ενώ από την αρχή του έτους η μετοχή έχει καταγράψει απώλειες 44%

Η Ford διαθέτει περίπου 30 δισ. δολάρια μετρητά στον ισολογισμό της, συμπεριλαμβανομένων των 15,4 δισ. δολαρίων που έλαβε τον προηγούμενο μήνα από δύο υφιστάμενες πιστωτικές γραμμές.