Το Model 3 κυκλοφορεί σχεδόν τρία χρόνια και από την πρώτη στιγμή στο εσωτερικό των αυτοκινήτων υπάρχει μια κάμερα τοποθετημένη πάνω από τον εσωτερικό καθρέφτη, και η οποία “βλέπει” την καμπίνα του αυτοκινήτου. Ωστόσο μέχρι σήμερα, η Tesla δεν της έχει ορίσει κάποια λειτουργία. Άρα γιατί υπάρχει;

Αυτό κλήθηκε να απαντήσει ο Elon Musk, ο οποίος είπε -μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter- ότι η κάμερα θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικό update του λογισμικού του αυτοκινήτου, όταν καταστεί εφικτή η υπηρεσία των αυτόνομων ταξί της Tesla, η οποία σύμφωνα με τον Musk θα ξεκινήσει την λειτουργία της από φέτος. Έτσι, δεδομένου ότι δεν θα βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο σου όταν αυτό θα παραλαμβάνει ανθρώπους και θα τους μεταφέρει από το σημείο Α στο Β, η κάμερα θα παρέχει στοιχεία για το αν οι επιβάτες βανδαλίζουν το εσωτερικό του Model 3.

Ο φακός της κάμερας προσφέρει μια αρκετά ευρυγώνια λήψη, καλύπτοντας και τις δύο σειρές των καθισμάτων. Εκτός του παραπάνω, όμως, υπάρχουν σκέψεις για χρήση της εσωτερικής κάμερας για την βιντεοσκόπηση karaoke τραγουδιών. Πρόσφατα, επίσης, η Tesla έκανε αίτηση για κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τη χρήση της κάμερας ως αναγνώριση των επιβατών, ώστε το αυτοκίνητο να ρυθμίζει παραμέτρους όπως η θέση του καθίσματος, τους καθρέφτες, τον κλιματισμό κλπ με βάση τον εκάστοτε οδηγό.