Χθες, Πέμπτη 17 Απριλίου, ένα έκτακτο πρόβλημα στον κινητήρα του μικρού αεροπλάνου Piper Cherokee ανάγκασε τον πιλότο του να πραγματοποιήσει μια επείγουσα προσγείωση σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στο Κεμπέκ του Καναδά.

Το περιστατικό καταγράφηκε από αρκετές κάμερες των οδηγών των αυτοκινήτων που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στον δρόμο, με τον πιλότο να δείχνει αρκετά έμπειρος, καθώς η προσγείωση ήταν εξαιρετικά ομαλή. Γι’αυτό και δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε στα δύο άτομα που βρισκόταν στο αεροσκάφος, ούτε κάποιος από τους χρήστες του δρόμου.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε στον αέρα και ο πιλότος προσπάθησε να φτάσει σε ένα κοντινό αεροδρόμιο. Το αεροπλάνο δεν μπορούσε ωστόσο να φτάσει τόσο μακριά, γεγονός που ανάγκασε τον πιλότο να προσγειώσει το μονοκινητήριο Piper στον αυτοκινητόδρομο.

Όλοι οι οδηγοί αντιλήφθηκαν την επείγουσα κατάσταση και έκαναν χώρο στο πιλότο, ενώ αμέσως μετά την προσγείωση ο πιλότος πήγε το αεροσκάφος στην βοηθητική λωρίδα, για να μην εμποδίζει την κίνηση των αυτοκινήτων.