Την Πέμπτη η παρουσίαση του νέου SUV της Toyota, βασισμένο στο Yaris

Σχετικά άρθρα

Πριν ακριβώς δύο μήνες η Toyota έδωσε μια teaser φωτογραφία του νέο μικρού της SUV, το οποίο είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης. Η έκθεση δεν άνοιξε ποτέ τις πύλες της λόγω κορωνοϊού, αλλά ούτε το ιαπωνικό μοντέλο είδαμε, καθώς η Toyota επέλεξε να μην το παρουσιάσει διαδικτυακά τις ημέρες της έκθεσης.

Η αναμονή φτάνει στο τέλος της, καθώς τα αποκαλυπτήρια του B-SUV της Toyota θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Απριλίου στις 11:00 ώρα Ελλάδας. Η ιαπωνική εταιρία θέλει να μεγαλώσει την γκάμα της και να προσαρμοστεί στη ζήτηση της αγοράς, και η αλήθεια είναι ότι όλα τα νέα μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά τα τελευταία χρόνια σημειώνουν πολύ καλές πωλήσεις.

Με την άφιξη του C-HR και αργότερα του νέου RAV4, η Toyota αύξησε σημαντικά τις συνολικές της πωλήσεις, ωστόσο, το C-HR ως entry-level SUV είναι κάπως “ευάλωτο” λόγω της τιμής και του μεγέθους του. Έτσι, με το B-SUV να είναι σήμερα η κατηγορία που εμφανίζει τη μεγαλύτερη ζήτηση και τους ισχυρότερους ανταγωνιστές, η Toyota έρχεται με ένα νέο crossover μοντέλο, κάτω από το C-HR, το οποίο θα βασίζεται σε μια παραλλαγή της TNGA πλατφόρμας, την GA-B, που φέρει η νέα γενιά του Yaris.

Το μοντέλο δεν έχει ακόμα όνομα, αλλά η Toyota έχει κάνει γνωστό ότι θα προσφέρεται και με έξυπνο σύστημα τετρακίνησης. Το αυτοκίνητο θα είναι μερικά χιλιοστά μεγαλύτερο και κατά 4 εκατοστά ψηλότερο από το Yaris και βασικοί του αντίπαλοι θα είναι τα Renault Captur και Nissan Juke, καθώς και τα υπόλοιπα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Μηχανικά, θα εξοπλίζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων που συναντάμε στο νέο Yaris, τον τρικύλινδρο 1.000άρη, τον τρικύλινδρο 1.500αρη και τον 1.500αρη υβριδικό (Hybrid Dynamic Force). H Toyota έκανε γνωστό πως η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της στο Onnaing, κοντά στην πόλη Valenciennes της Γαλλίας, εκεί όπου κατασκευάζεται και το Yaris.

Κλείνοντας, η Toyota εκτιμά ότι -μέχρι το 2025- το νέο Yaris και το παραπάνω B-SUV θα καταλαμβάνουν το 30% των πωλήσεων της στην Ευρώπη, ενώ η κυκλοφορία του νέου compact SUV δεν θα ξεκινήσει πριν τον Μάρτιο του 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...