PSA: Μειωμένες πωλήσεις κατά 29% και έσοδα κατά 16% το 1ο τρίμηνο

Σχετικά άρθρα

Το PSA Group ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις του κατά το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού και της αναστολής λειτουργίας των εργοστασίων της παγκοσμίως, προσθέτοντας πως περιμένει μια ευρεία συρρίκνωση στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 29% στα 627.024 αυτοκίνητα, με τα έσοδα του πρώτου τριμήνου να διαμορφώνονται στα 15,179 δισ. ευρώ, χαμηλότερα σχεδόν 16% σε σχέση με τα 17,976 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα στοιχεία για τα έσοδα ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Έχοντας εξασφαλίσει τη ρευστότητά του και μειώνοντας δραστικά το κόστος του, ο όμιλος τώρα εστιάζει στην προετοιμασία της ανάκαμψης σε ένα χαοτικό οικονομικό περιβάλλον,

τόνισε ο Philippe de Rovira, οικονομικός διευθυντής του PSA Group.

Επίσης, η αυτοκινητοβιομηχανία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης εξαιτίας της οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού, και τώρα αναμένει μείωση 25% στην αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη, 10% στην Κίνα, 25% πτώση στη Λατινική Αμερική και 20% πτώση στη Ρωσία.

Τέλος το PSA Group έχει θέσει ως στόχο το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο κέρδους της περιόδου 2019-2021, να είναι πάνω του 4,5%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...