Η Hyundai ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία του πρώτου τριμήνου, όπου είδε τα καθαρά κέρδη της να μειώνονται κατά 44% στα 349 εκατ. ευρώ, μιας και οι πωλήσεις της εταιρίας υποχώρησαν σημαντικά, -24% το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020 και -40% τον Μάρτιο, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρά τις μειωμένες πωλήσεις ωστόσο, τα έσοδα της εταιρίας παρουσίασαν αύξηση 6% στα 18,79 δισ ευρώ.

Η Hyundai αναμένει πως η αγορά της Κίνας θα έχει μια “μέτρια ανάκαμψη” στη ζήτηση νέων αυτοκινήτων, με τις πωλήσεις παγκοσμίως να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, μιας η πανδημία του κορωνοϊού θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην αγορά των αυτοκινήτων.

Η ζήτηση αναμένεται να επιδεινωθεί το δεύτερο τρίμηνο λόγω της παρατεταμένης αναστολής των δραστηριοτήτων των αντιπροσώπων και των εργοστασίων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να δουν την κερδοφορία τους να μειώνεται σημαντικά.

δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Hyundai, Kim Sang-hyun.

Οι πωλήσεις τριμήνου της Hyundai στη Κίνα σημείωσαν πτώση 43%, στη Νότια Κορέα 14%, στις ΗΠΑ 11% και στην Ευρώπη 22,8%, Η Hyundai κρατά κλειστά τα εργοστάσιά της σε ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία, ενώ έχει επανεκκινήσει αυτά σε Κίνα, Νότια Κορέα, Ρωσία, Τσεχία και Τουρκία.

Αν και προβλέπουμε ανάκαμψη των πωλήσεων στο δεύτερο εξάμηνο, η ετήσια ζήτηση αναμένεται να μειωθεί σημαντικά,

δήλωσε ο Koo Za-yong, επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων της Hyundai, προσθέτοντας πως η Κίνα, η οποία δείχνει να έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση του κορωνοϊού, να είναι η μόνη χώρα που θα δει μια μέτρια ανάκαμψη, καθώς η οικονομία της έχει επανεκκινήσει.

Η Hyundai έστειλε τον Μάρτιο 33.900 αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ, 4,3% περισσότερα σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, αλλά λόγω των περιοριστών μέτρων, τα αυτοκίνητα βρίσκονται “κολλημένα” σε λιμάνια των ΗΠΑ.

Bonus! Δες και ένα video που μας δείχνει το πως θα μπορούσε να μοιάζει η wagon έκδοση του νέου Hyundai Elantra.