Το Hongqi E115 παραγωγής διαφέρει ελάχιστα από το πρωτότυπο, στη παραγωγή το supercar S9

Σχετικά άρθρα

Τον Σεπτέμβριο του 2019 η κινέζικη Hongqi είχε παρουσιάσει το E115 concept, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV, με αυτονομία 600 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4 δευτερόλεπτα.

Η εταιρία ετοιμάζει την έκδοση παραγωγής του, που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα H7 και H9 και όπως προκύπτει από τις spy φωτογραφίες, ο σχεδιασμός του διαφέρει ελάχιστα από το πρωτότυπο.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες/alcantara επενδύσεις, αλουμινένια διακοσμητικά, ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αλλά και μια ψηφιακή οθόνη για τον έλεγχο του κλιματισμού.

Το μοντέλο αναμένεται να φορά δύο ηλεκτροκινητήρες, με αυτόν στον μπροστά άξονα να αποδίδει 215 άλογα με 350 Nm ροπής και αυτόν στον πίσω 295 άλογα με 420 Nm ροπής, που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 92,4 kWh.

Στις σχετικές ειδήσεις η Silk EV με έδρα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επενδύσει 1,41 δισ. δολάρια, προκειμένου να κατασκευάζει σπορ αυτοκίνητα του FAW Group, μητρική εταιρία της Hongqi. Silk EV και FAW έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου να κατασκευάζει αυτοκίνητα της σειράς S. Η Hongqi τον Σεπτέμβριο του 2019 παρουσίασε το S9 concept, που χρησιμοποιεί το V8T υβριδικό σύστημα, το οποίο συνδυάζει έναν twin-turbo V8 κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρες.

https://www.youtube.com/watch?v=a5eekxCQQBk

Το σύνολο αποδίδει 1.400 άλογα, κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα 400 χλμ/ώρα και η Hongqi ξεκαθαρίζει πως θα το περάσει στη παραγωγή μέχρι το 2021. Διαθέτει σώμα από carbon, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και η τιμή του εκτιμάται πως θα ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ.

Η FAW στοχεύει ώστε οι πωλήσεις της Hongqi να διπλασιαστούν φέτος και να φτάσουν έως τις 200.000, ενώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας θέλει να πουλά 1.000.000 αυτοκίνητα ετησίως. Μέχρι το 2025 η εταιρία θα προσφέρει στην αγορά 21 μοντέλα.

ΠηγήCarnewschina

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Κατέρριψε το ρεκόρ γύρου το Hennessey Venom F5 Revolution στο Circuit of The Americas

Η Hennessey ξεκίνησε το 2023 με την αποκάλυψη του Venom F5 Revolution Coupe, που σχεδιάστηκε για να κυριαρχήσει στις πίστες του κόσμου. Σήμερα, η αμερικάνικη...
Autoblog.gr