Η General Motors ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία του πρώτου τριμήνου, όπου είδε τα κέρδη και τα έσοδα να υποχωρούν, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, καθώς οι πωλήσεις pickups στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Τα καθαρά κέρδη της GM μειώθηκαν στα 294 εκατ. δολάρια ή 17 σεντς ανά μετοχή, από τα 2,16 δισ. δολάρια ή 1,48 δολάρια ανά μετοχή έναν χρόνο πριν. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 62 σεντς από τα 1,41 δολάρια, αλλά ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων για 40 σεντς.

1Διάβασε επίσης

Η GM αναστέλλει τη διανομή μερισμάτων και τις αγορές ιδίων μετοχών

Τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν κατά 6,2% στα 32,71 δισ. δολάρια, αλλά ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 32,09 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις της GM στις ΗΠΑ μειώθηκαν 7%, κυρίως εξαιτίας των αρνητικών επιδράσεων της πανδημίας, αλλά οι πωλήσεις των pickups αυξήθηκαν 27%.

Η GM θα θέσει ξανά σε λειτουργία τα περισσότερα εργοστάσια της στις ΗΠΑ από τις 18 του μηνός, τα οποία έκλεισαν από τα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας.

2Διάβασε ακόμη

Η GM λαμβάνει μέτρα λιτότητας λόγω κορωνοϊού

Παράλληλα, η GM βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες για ένα νέο δάνειο ύψους 2 δισ. δολαρίων προκειμένου να αυξήσει την ρευστότητα της.