GM: Μειωμένα κέρδη και έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο

Σχετικά άρθρα

Η General Motors ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία του πρώτου τριμήνου, όπου είδε τα κέρδη και τα έσοδα να υποχωρούν, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, καθώς οι πωλήσεις pickups στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Τα καθαρά κέρδη της GM μειώθηκαν στα 294 εκατ. δολάρια ή 17 σεντς ανά μετοχή, από τα 2,16 δισ. δολάρια ή 1,48 δολάρια ανά μετοχή έναν χρόνο πριν. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 62 σεντς από τα 1,41 δολάρια, αλλά ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων για 40 σεντς.

Διάβασε επίσης

Η GM αναστέλλει τη διανομή μερισμάτων και τις αγορές ιδίων μετοχών

Τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν κατά 6,2% στα 32,71 δισ. δολάρια, αλλά ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 32,09 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις της GM στις ΗΠΑ μειώθηκαν 7%, κυρίως εξαιτίας των αρνητικών επιδράσεων της πανδημίας, αλλά οι πωλήσεις των pickups αυξήθηκαν 27%.

Η GM θα θέσει ξανά σε λειτουργία τα περισσότερα εργοστάσια της στις ΗΠΑ από τις 18 του μηνός, τα οποία έκλεισαν από τα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας.

Διάβασε ακόμη

Η GM λαμβάνει μέτρα λιτότητας λόγω κορωνοϊού

Παράλληλα, η GM βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες για ένα νέο δάνειο ύψους 2 δισ. δολαρίων προκειμένου να αυξήσει την ρευστότητα της.

Δες και αυτό

Η CEO της General Motors κέρδισε 21,63 εκατ. δολάρια το 2019

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...