Η Hyundai έδωσε μερικές φωτογραφίες αλλά και videos από τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης του i20 N, στις οποίες συμμετείχε και ο οδηγός του WRC, Thierry Neuville.

Η γρήγορη έκδοση του νέου i20 θα γίνει το δεύτερο μοντέλο του τμήματος N της Hyundai στην Ευρώπη, μετά το i30 N και i30 N Fastback, και θα τεθεί απέναντι από τα Ford Fiesta ST και Volkswagen Polo GTI.

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το κινητήριο σύνολο, αλλά θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι κάτω από το καπό δεν θα βρεθεί ο 2,0-λιτρος κινητήρας του i30 N. Είναι, όμως, αρκετά πιθανό να δούμε το νέο 1.500άρη T-GDI turbo κινητήρα, που τοποθετήθηκε στο i30 facelift, και εκεί αποδίδει 160 άλογα με 253 Nm ροπής, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με ήπιο υβριδικό σύστημα και να συνεργαστεί τόσο με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Αν τοποθετηθεί αυτός ο κινητήρας, η απόδοση του στο κορεατικό hot supermini θα αυξηθεί, και θα είναι κοντά στα 200 με 230 άλογα. Το μοντέλο θα ξεχωρίζει έχοντας νέο bodykit, μεγαλύτερες ζάντες, χαμηλότερη ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα με κόκκινες δαγκάνες.