Επίσημο: Hyundai i30 facelift με νέο 1.500άρη turbo κινητήρα 160 ίππων

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai παρουσίασε σήμερα τις ανανεωμένες εκδόσεις των i30 Hatchback, i30 Fastback και i30 Wagon, με τα μοντέλα να αποκτούν νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια, επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και νέες ζάντες 16″ και 17″, ενώ προσφέρονται σε εννέα εξωτερικά χρώματα, τα: Dark Knight, Silky Bronze, Sunset Red, Polar White, Phantom Black, Engine Red, Stellar Blue, Platinum Silver και Olivine Grey.

Το N Line πακέτο θα είναι διαθέσιμο στα i30 Hatchback και i30 Fastback και ξεχωρίζει από την μεγαλύτερη γρίλια, τον πίσω διαχύτη και τις ζάντες 17″ ή 18″, ενώ διαθέτει και βελτιώσεις στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέα οθόνη αφής 10,25″ για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7″, υποστήριξη Apple CarPlay/Android Auto και ασύρματη φόρτιση smartphone.

Από πλευράς συστημάτων, το ανανεωμένο i30 εξοπλίζεται με τα Lane Following Assist, Rear Collision-avoidance Assist, Leading vehicle Departure Alert, Front Collision-Avoidance Assist με pedestrian detection, Driver Attention Warning, High Beam Assist, Intelligent Speed Limit Warning και Lane Keeping Assist.

Μηχανικά, βασικός κινητήρας είναι ο 1.500άρης ατμοσφαιρικός MPi απόδοσης 110 ίππων που συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ακολουθεί ο 1.000άρης T-GDI απόδοσης 120 ίππων με 172 Nm ροπής που μπορεί να συνδυαστεί και με ήπιο υβριδικό σύστημα 48-volt. Συνεργάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι όμως ο νέος 1.500άρης T-GDI turbo κινητήρας, που αντικαθιστά τον 1.400άρη MPi. Ο νέος κινητήρας αποδίδει 160 άλογα με 253 Nm ροπής και μπορεί να συνδυαστεί και αυτός με ήπιο υβριδικό σύστημα και να συνεργαστεί τόσο με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, το μοντέλο φορά τον 1.6 CRDi κινητήρα απόδοσης 110 και 136 ίππων, με την δυνατότερη έκδοση να προσφέρεται και σε έκδοση με ήπια υβριδική τεχνολογία. Το ανανεωμένο i30 Ν αποδίδει 280 άλογα και προσφέρεται και με το 8-τάχυτο DCT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr