Η Waymo εξασφάλισε χρηματοδότηση 3 δισ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές Μαρτίου η Waymo, η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας για αυτόνομη οδήγηση και θυγατρική της Alphabet, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2,25 δισ. δολαρίων, και σήμερα ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία εξασφάλισε επιπλέον 750 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά προέρχονται από τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας, όπου περιλαμβάνει επενδυτές που διαχειρίζονται οι T. Rowe Price, Perry Creek Capital, Fidelity Management, Research Company και άλλοι.

Η Waymo αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει τα πρόσθετα κεφάλαια για να επενδύσει στο εργατικό της δυναμικό, στην ανάπτυξη προϊόντων και στη λειτουργία της υπηρεσίας Waymo One. Επιπλέον, τα χρήματα θα κατευθυνθούν προς την cargo υπηρεσία της, την Waymo Via. Τα 3 δισ. δολάρια που εξασφάλισε η Waymo είναι η εξωτερική επένδυση που δέχεται η Alphabet για την συγκεκριμένη εταιρία, ενώ πλέον έχει σημαντικούς στρατηγικούς εταίρους, όπως η Magna και η AutoNation.

Ο νέος κορωνοϊός έχει επηρεάσει τα προγράμματα δοκιμών και ανάπτυξης των υπηρεσιών της Waymo, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της, John Krafcik, αναφέρει ότι μια τέτοια κρίση δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι τεχνολογίες της εταιρείας.

Διάβασε ακόμα

Η Waymo παρουσιάζει το σύστημα 5ης γενιάς αυτόνομης οδήγησης

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr