Ανακάμπτει η ζήτηση για πετρέλαιο, δηλώνουν Ρωσία και Σαουδική Αραβία

Σχετικά άρθρα

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Ενέργειας Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας, με τά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι υπουργοί Ενέργειας, αναφέρεται πως οι δύο πετρελαιοπαραγωγικές χώρες διαπιστώνουν πως άρχισε να αποκαθίσταται η παγκόσμια οικονομία και η ζήτηση σε πετρέλαιο, όπως επίσης να μειώνεται η ανησυχία που είχε δημιουργηθεί σχετικά με τις περιορισμένες δυνατότητες αποθήκευσης πετρελαίου παγκοσμίως.

Οι δύο χώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Προσβλέπουν σταθερά στο να επιτευχθεί σταθερότητα στην αγορά και να αποκατασταθεί το ταχύτερο η ισορροπία στην αγορά πετρελαίου,

ενώ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το ότι την ίδια στιγμή, διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να αίρουν τους σκληρούς περιορισμούς.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας χαιρετίζει την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και του Κουβέϊτ να μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου τον Ιούνιο κατά 180.000 βαρέλια την ημέρα, πέραν των ποσοστώσεων που έχει συμφωνήσει ο ΟΠΕΚ+, καθώς κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επισπεύσουν την αποκατάσταση της ισορροπίας στην αγορά πετρελαίου.

Οι δύο χώρες επισήμαναν τις προσπάθειες που κατέβαλλαν σε όλο τον κόσμο οι υπεύθυνες πετρελαιοπαραγωγές χώρες οι οποίες μόνες τους αποφάσισαν να ρυθμίσουν την παραγωγή τους, συναισθανόμενες τις ευθύνες τους σε σχέση με τη κατάσταση στην αγορά πετρελαίου.

Οι πλευρές εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι οι εταίροι τους στον ΟΠΕΚ+ θα υποστηρίξουν επίσης πλήρως τους στόχους αυτούς και θα συνεχίσουν να τηρούν τις θέσεις της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα περιοριστικά μέτρα των χωρών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού οδήγησαν σε κατάρρευση της ζήτησης για καύσιμα, με τον κόσμο να “πλημμυρίζει” από πετρέλαιο, με αποτέλεσμα την ελεύθερη πτώση των τιμών.

Το Ριάντ ανακοίνωσε χθες ότι θα εφαρμόσει από τον Ιούνιο πρόσθετες μειώσεις στην παραγωγή κατά ένα εκατ. βαρέλια ημερησίως, με συνολική μείωση της προσφοράς από το βασίλειο κατά 7,5 εκατ. βαρέλια ή 40% από τα επίπεδα του Απριλίου.

Η τιμή του αμερικάνικου αργού έκλεισε σήμερα στα 25,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του μπρεντ έκλεισε στα 29,36 δολάρια το βαρέλι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών...
Autoblog.gr