Η Ferrari και το Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας παρουσιάζουν τον αναπνευστήρα τους

Σχετικά άρθρα

H Ferrari συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της και έχει βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην καταπολέμηση της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Τους τελευταίους δύο μήνες, η ιταλική εταιρία μαζί με αρκετούς πελάτες της δώρισε το ποσό του 1 εκατ. ευρώ στη Μόντενα, τον τόπο γεννήσεως του ίδιου του Enzo Ferrari, μέσω της Azienda Unita Sanitaria Locale (AUSL), μιας τοπικής μονάδας υγειονομικής περίθαλψης της ιταλικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας.

Επιπλέον, η Ferrari παράγει αναπνευστικές βαλβίδες και εξαρτήματα για προστατευτικές μάσκες στο Maranello, ως μία από τις πρωτοβουλίες της για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, ενώ βοήθησε με έμπρακτο τρόπο τις τοπικές κοινωνίες της Ιταλίας, με την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Από την αρχή της πανδημίας της νόσου Covid-19, η Ferrari είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει αναπνευστήρες, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η γειτονική χώρα. Σήμερα μας παρουσιάζει το συγκεκριμένο μηχάνημα, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (IIT).

Ο αναπνευστήρας έχει κωδικό όνομα FI5, με τα πρώτα γράμματα να αντιπροσωπεύουν τα αρχικά των δύο εταιρειών, ενώ ο αριθμός σημαίνει ότι η υλοποίηση του project, δηλαδή ο σχεδιασμός του αναπνευστήρα από λευκό φύλλο χαρτιού έως το πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο, ολοκληρώθηκε σε μόλις πέντε εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη Ferrari, το project ξεκίνησε με μια κλήση από το IIT και την επιθυμία τους να φτιάξουν αναπνευστήρες εύκολα προσβάσιμους, ώστε να βοηθήσουν την Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο FI5 θεωρείται ως ένας αξιόπιστος, ευέλικτος και εύχρηστος αναπνευστήρας, που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις τυπικές απαιτήσεις της χρήσης σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Δεδομένου ότι ο χρόνος και το κόστος είναι σημαντικά αυτήν την περίοδο, ο αναπνευστήρας δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας εύκολα διαθέσιμα υλικά. Οι μηχανικοί της Scuderia Ferrari ασχολήθηκαν με το σχεδιασμό του αναπνευστήρα, ενώ η ITT προμήθευσε τα υλικά και δημιούργησε το λογισμικό για τον έλεγχο της συσκευής.

Η ιταλική εταιρεία αναφέρει ότι υπήρχαν πέντε φάσεις για το project, αλλά προσπάθησαν να κάνουν τον αναπνευστήρα ασφαλή και αξιόπιστο. Η συναρμολόγηση του πρώτου πρωτοτύπου συναρμολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα και πέρασε από όλες τις δοκιμές λειτουργικότητας.

Και οι δύο εταιρείες αναζητούν τρόπους βελτίωσης της συσκευής, γι’αυτό και έχουν κάνει open-sourced το project, ώστε να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Προς το παρόν δεν ανακοινώνεται πότε ο αναπνευστήρας θα είναι διαθέσιμος στα νοσοκομεία, αλλά η Ferrari σημείωσε ότι εταιρείες από την Ιταλία, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έρθει σε επαφή μαζί της για την πιστοποίηση και τη διανομή του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...