Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε πολύ μεγάλο μέρος των δρόμων του κεντρικού Λονδίνου, ώστε να ενθαρρύνει τους κατοίκους της πόλης να περπατούν περισσότερο και να χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους. Ακόμα, το συγκεκριμένο μέτρο έχει ως στόχο να βοηθήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες να υιοθετήσει τους κοινωνικούς περιορισμούς.

1

Ο Khan είπε ότι το σχέδιο θα μετατρέψει τμήματα του κεντρικού Λονδίνου σε μία από τις μεγαλύτερες ζώνες χωρίς αυτοκίνητα σε οποιαδήποτε πρωτεύουσα, τονίζοντας:

Η νόσος Covid-19 αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το δίκτυο δημόσιων μεταφορών του Λονδίνου στην ιστορία του TfL (Transport for London). Θα χρειαστεί μια τεράστια προσπάθεια από όλους τους Λονδρέζους για να διατηρηθεί η ασφαλής κοινωνική απόσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι περιορισμοί στην κυκλοφορία σταδιακά μειώνονται.

2

Οι επιβάτες στο μετρό του Λονδίνου μειώθηκαν κατά 95%, από την στιγμή που η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 23 Μαρτίου, ενώ τα δρομολόγια των λεωφορείων μειώθηκαν κατά 85%. Το TfL δήλωσε σήμερα ότι εξασφάλισε 1,6 δισεκατομμύρια λίρες (1,8 δισεκατομμύρια ευρώ) σε κρατική χρηματοδότηση, για να καλύψει το έλλειμμα εσόδων έως τον Οκτώβριο.