Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 33 δολάρια το βαρέλι

Σχετικά άρθρα

Σημαντικά κέρδη παρουσιάζει σήμερα το πετρέλαιο, με τις ενδείξεις σταδιακής ανάκαμψης της ζήτησης καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα lockdown και τις γενναίες μειώσεις στην παραγωγή, να ωθούν τις τιμές του μπρεντ σε υψηλά μηνός και το αμερικανικό αργό σε υψηλά εννέα εβδομάδων.

Συγκεκριμένα το αμερικάνικο αργό παρουσιάζει αύξηση 12,3%, φτάνοντας τα 33,05 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του μπρεντ έχει φτάσει στα 35,41 δολάρια το βαρέλι (+8,95%).

Καθώς οι περισσότερες χώρες χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στις μετακινήσεις, η ζήτηση αρχίζει να ανακάμπτει ενώ ενισχυτικά στις τιμές λειτουργεί και η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων. Η Κίνα ζητά πλέον 13 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ αυξημένη κατά 75% ήταν και η ζήτηση για πετρέλαιο κατά το πρώτο 15ημερο του Μαΐου στην Ινδία, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν. Επίσης σημαντική αύξηση παρουσιάζει και η ζήτηση πετρελαίου στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο κορυφαίος εξαγωγέας του κόσμου στη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μειώσει επιπλέον 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο, ενώ ο ΟΠΕΚ + θέλει να διατηρήσει τις υπάρχουσες περικοπές πετρελαίου πέρα ​​από τον Ιούνιο.

Το Κουβέιτ και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν να σταματήσουν την παραγωγή πετρελαίου από το κοινό πεδίο Al-Khafji για ένα μήνα, ξεκινώντας από την 1η Ιουνίου, ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα Al Rai του Κουβέιτ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...