Ο Akira Nakai είναι μια εμβληματική φυσιογνωμία της tuning σκηνής, καθώς βρίσκεται πίσω από την εταιρία Rauh-Welt Begriff (RWB) με ειδίκευσή το τουμπάνιασμα των Porsche 911. Ο Ιάπωνας συνεργάστηκε με την δανέζικη εταιρία REC Watches, και μας παρουσιάζουν δύο χρονογράφους που φέρουν την υπογραφή της RWB.

Το ένα ονομάζεται RWB Stella και το άλλο RWB Rotana, και όπως ίσως μάντεψες το καθένας αντλεί έμπνευση από μια συγκεκριμένη δημιουργία της RWB. Το ρολόι Stella πήρε το όνομά του από το εμβληματικό RWB Porsche 930 “Stella Artois” του 1985 -το πρώτο ολοκληρωμένο project του βελτιωτικού οίκου- ενώ το Rotana είναι εμπνευσμένο από το εντυπωσιακό ομώνυμο μωβ RWB Porsche 911.

Η RWB “αντιγράφει” το καντράν κάθε ρολογιού απευθείας από τον αντίστοιχο πίνακα οργάνων των αυτοκινήτων, ενώ και τα δύο ρολόγια είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Ακόμα, η κάσα έχει μαύρη επίστρωση PVD, λαστιχένιο λουράκι και αντοχή στο νερό έως 50 μέτρα. Έχουν επίσης σχετικά μεγάλη διάμετρο, 46 χιλιοστά και η διάκριση μεταξύ των δύο γίνεται από τα μοναδικά στοιχεία και χρώματα τους.

Το Stella έχει χρυσούς “προφυλακτήρες” στις δύο πλευρές, ενώ το Rotana χρησιμοποιεί ένα φωτεινό μωβ χρώμα αντ ‘αυτού, εμπνευσμένο από το αυτοκίνητο. Κάθε ένα θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 305 κομματιών, με το κόστος του ρολογιού να ανέρχεται σε 1.795 δολάρια, ή €1.643 με τη σημερινή ισοτιμία.