Την περασμένη εβδομάδα η Hertz υπέβαλε αίτημα πτώχευσης στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ, αλλά όπως έγινε γνωστό, έδωσε 16,2 εκατ. δολάρια σε 340 υψηλόβαθμα στελέχη της, μόλις τρεις ημέρες προτού κηρύξει πτώχευση.

Ενδεικτικά, όπως αποκάλυψαν οι εποπτικές αρχές των ΗΠΑ, 700.000 δολάρια έλαβε ο πρόεδρος και CEO της Paul Stone, ενώ ο αντιπρόεδρος Jamere Jackson πήρε 600.000 δολάρια. Η επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ Jodi Allen πήρε 189.633 δολάρια.

Η Hertz υποστηρίζει πως έδωσε τα χρήματα αυτά στους υπαλλήλους της με θέση διευθυντή και άνω:

Ως αναγνώριση της οικονομικής και επιχειρησιακής αβεβαιότητας της εταιρείας, δεδομένης της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και λόγω της επιπλέον δουλειάς που έκαναν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας, την απώλεια της συμμετοχής τους στο συνηθισμένο πρόγραμμα μπόνους της εταιρείας και την επιθυμία τους να παραμείνουν μαζί με την Hertz σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Με χρέος σχεδόν 19 δισ. δολαρίων και περίπου 38.000 υπαλλήλους παγκοσμίως μέχρι τα τέλη του 2019, η Hertz συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία.