Τον Αύγουστο του 2018 η Aston Martin ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει 25 νέες DB5 του James Bond που θα έχουν τα gadgets του 007. Σήμερα, 55 χρόνια μετά την τελευταία DB5 που βγήκε από το εργοστάσιο, η βρετανική εταιρία κάνει γνωστό πως έχει ξεκινήσει την παραγωγή τους στις εγκαταστάσεις του Heritage Division, που βρίσκονται στο Newport Pagnell, του Buckinghamshire της Αγγλίας.

Η ολοκλήρωση ενός αυτοκινήτου απαιτεί 4.500 ώρες εργασίας και φυσικά είναι εξολοκλήρου χειροποίητο. Το αυτοκίνητο διαθέτει αλουμινένιο σώμα, χτισμένο πάνω σε ένα αυθεντικό πλαίσιο της DB5. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας 4,0-λίτρος εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας, απόδοσης 290 ίππων και συνεργάζεται με ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο της ZF, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Τα αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να κινηθούν νόμιμα σε δημόσιο δρόμο λόγω των gadget του Βρετανού πράκτορα. Η κάθε νέα DB5 θα διαθέτει περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, σύστημα προσομοίωσης ραντάρ στο ταμπλό με σύστημα ραδιοεπικοινωνίας, τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού, κουμπί ενεργοποίησης στον λεβιέ των ταχυτήτων, εκτοξευτήρες λαδιού, εκτοξευτήρες καπνού, πυροβόλα κάτω από τα μπροστά φωτιστικά σώματα, πτυσσόμενη αλεξίσφαιρη ασπίδα, slashers ελαστικών, όπλα κάτω από τα καθίσματα και ψυγείο για σαμπάνια.

Όλες θα είναι ακριβώς ίδιες με αυτήν που συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας Goldfinger του διάσημου Βρετανού πράκτορα, με τα gadgets να τα δημιουργεί ο Chris Corbould, ειδικός στα special effects, μαζί με τους ανθρώπους του τμήματος Q της Aston Martin.

Η τιμή προ φόρων κάθε μιας DB5 Goldfinger Continuation ανέρχεται στα 2,75 εκατ. λίρες (3,06 εκατ. ευρώ), με τις παραδόσεις των μοντέλων να ξεκινούν το δεύτερο μισό του 2020. H DB5 εκτός από την Goldfinger, συμμετείχε επίσης στις ταινίες Thunderball (1965), το GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006), Skyfall (2012) και Spectre (2015).