Οι επιλογές της B-SUV κατηγορίας είναι πλέον αμέτρητες, με τις εταιρίες να προσφέρουν -κυρίως- ξεχωριστά μοντέλα στη γκάμα τους, αλλά να υπάρχουν και μερικές που επιλέγουν να αυξήσουν την απόσταση ενός υπάρχοντος μοντέλου τους (βλέπε Fiesta Active).

1

Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει και η Honda, καθώς με τα αποκαλυπτήρια της τελευταίας γενιάς του Jazz, μας έδειξε ταυτόχρονα την Crosstar έκδοση του. Αυτή απευθύνεται σε εκείνους που τους αρέσουν τα crossover και διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μοναδική σχεδίαση μάσκας, αδιάβροχη επένδυση καθισμάτων και ενσωματωμένες ράγες οροφής.

Με αφετηρία το Jazz -οι πωλήσεις του οποίου ξεκινούν μέσα στον Ιούνιο στη χώρα μας- η Honda φαίνεται πως έχει αποφασίσει να προσφέρει παρόμοιες εκδόσεις και στα υπόλοιπα μοντέλα της, θεωρώντας πως η συγκεκριμένη προσέγγιση για την προσφορά ενός crossover θα σημειώσει σημαντικές πωλήσεις.

2

Ο Takeki Tanaka, επικεφαλής εξέλιξης του Jazz δήλωσε σχετικά σε πρόσφατη συνέντευξη του:

Η ζήτηση για συμπαγή οχήματα πολλαπλών χρήσεων είναι μια νέα τάση και στο μέλλον θα έχουμε και άλλες εκδόσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι άνθρωποι που αγοράζουν Jazz έχουν μεγάλο εύρος σε ηλικία και εμείς θέλουμε ιδιαίτερα να απευθυνθούμε σε πελάτες που ενδιαφέρονται για προηγμένη τεχνολογία και έναν ενεργό τρόπο ζωής. Αυτό ήταν το κίνητρό μας για την ανάπτυξη του Crosstar.

3

Συνεχίζοντας, ο Tanaka εξήγησε τον λόγο που η Honda θα κυκλοφορήσει περισσότερα Crosstar μοντέλα, προσθέτοντας:

Ορισμένοι πελάτες δεν βλέπουν την ανάγκη για SUV, λόγω του μεγέθους ή των μειονεκτημάτων τους στην κατανάλωση καυσίμου. Οι πελάτες που δεν θέλουν κάποιο hatchback ή κάποιο σεντάν, αλλά θέλουν να διαφοροποιηθούν για να αναδείξουν τον τρόπο ζωής τους, είναι αυτοί για τους οποίους πιστεύουμε ότι το Jazz Crosstar είναι ένα τέλειο αυτοκίνητο.