Ανήμερα της παρουσίασης του σχεδίου αναδιάρθρωσης της, η Nissan ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα μας παρουσιάσει 12 νέα μοντέλα, δίνοντας ένα teaser video. Από αυτό είδαμε -μεταξύ άλλων- τη σιλουέτα του νέου Z μοντέλου, και με βάση αυτό παρακάτω βλέπουμε μια rendering δημιουργία που μας δείχνει αρκετά πιστά πως θα μοιάζει το νέο sport μοντέλο της εταιρίας.

Το νέο Z είναι πιθανό να ονομαστεί 400Z και αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από το 240Z, κυρίως στο μπροστινό του μέρος, ενώ το συνολικό σχήμα και μέγεθος θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο σε σύγκριση με το 370Z. Το εσωτερικό θα αντλεί στοιχεία από αυτά των Altima και Sentra, έχοντας μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό.

Κάτω από το καπό του θα συναντάμε τον V6 3,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 400 ίππων με 475 Nm ροπής, προερχόμενος από τα Infiniti Q50/Q60 400 Red Sport, που θα συνδυάζεται τόσο με ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με ένα χειροκίνητο, το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο από την αρχή της κυκλοφορίας του μοντέλου. Το νέο αυτοκίνητο θα προσφέρεται και σε Nismo έκδοση, που θα αποδίδει κοντά στα 500 άλογα.

Αναφορές θέλουν το μοντέλο να ξεκινά την παραγωγή του τον Σεπτέμβριο του 2021.