Δύο διαφορετικές γενιές του Honda Civic Type R συγκρίνονται στο ακόλουθο video. Πρόκειται για το Civic Type R του 2020 αλλά και το Civic Type R του 2002.

Το Civic Type R του 2020 αποκτά μεγαλύτερη γρίλια, έτσι ώστε να ψύχεται καλύτερα ο κινητήρας και ένα νέο εξωτερικό μπλε χρώμα (Boost Blue). Επίσης υπάρχει νέο σύστημα πέδησης αποτελούμενο από νέους δίσκους και νέα τακάκια.

Στο εσωτερικό του συναντάμε τιμόνι επενδυμένο με Alcantara, νέο επιλογέα ταχυτήτων με κοντύτερες διαδρομές αλλαγής ταχυτήτων, με την ιαπωνική εταιρία να τοποθετεί το σύστημα Active Sound Control και την σουίτα συστημάτων ασφαλείας Honda Sensing, η οποία βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό.

1Διάβασε επίσης

Η Honda παρουσιάζει τα Civic Type R Limited Edition και Civic Type R Sport Line

Η μπροστά ανάρτηση έχει βελτιωθεί και βελτιώνει την αίσθηση του τιμονιού, ενώ τα νέα αμορτισέρ και τα σκληρότερα πίσω bushings συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας κύλισης και της άνεσης που προσφέρει το μοντέλο κατά την διάρκεια “κανονικής” οδήγησης.

Μηχανικά ο 2,0-λιτρος turbo κινητήρας δεν φέρει αλλαγές και έτσι αποδίδει 320 άλογα με 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς. Υπάρχουν τρία προγράμματα λειτουργίας, τα Comfort, Sport και +R.