Hamilton: Είμαι πλημμυρισμένος με οργή

Σχετικά άρθρα

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, έγραψε πως ένιωσε “πλημμυρισμένος με οργή” καθώς παρότρυνε τους ανθρώπους να μιλήσουν ενάντια στον ρατσισμό και να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη.

Ο Βρετανός που επέκρινε την Formula 1 την Κυριακή (31/05) για τη σιωπή της σχετικά με τη δολοφονία του George Floyd, η οποία πυροδότησε ένα “κύμα οργής” και βίαιων διαμαρτυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε πολλά κράτη του κόσμου, έγραψε στα social media του:

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν τόσο… σκοτεινή, δεν κατάφερα να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου. Ένιωσα τόσο θυμό, θλίψη και δυσπιστία σε αυτά που έχουν δει τα μάτια μου. Είμαι τελείως πλημμυρισμένος με οργή όταν βλέπω μια τέτοια κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές των ανθρώπων μας. Η αδικία που βλέπουμε να αντιμετωπίζουν οι αδελφοί και οι αδελφές μας σε όλο τον κόσμο ξανά και ξανά είναι αηδιαστική και πρέπει να σταματήσει.

Όσοι από εμάς είμαστε μαύροι, καφέ ή ενδιάμεσοι το βλέπουμε κάθε μέρα και δεν πρέπει να αισθανόμαστε σαν να γεννηθήκαμε ένοχοι, να μην ανήκουμε ή να φοβόμαστε τη ζωή μας με βάση το χρώμα του δέρματός μας.

Δυστυχώς, η Αμερική δεν είναι το μόνο μέρος όπου ζει ο ρατσισμός και συνεχίζουμε να αποτυγχάνουμε ως άνθρωποι όταν δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε το σωστό. Μην μένετε σιωπηλοί, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός σας. Black Lives Matter.

Η Formula 1 τελικά “έσπασε τη σιωπή της”, γράφοντας στο Twitter:

Στεκόμαστε μαζί σας και σε όλους τους ανθρώπους στον αγώνα κατά του ρατσισμού. Είναι ένα κακό που κανένα άθλημα ή κοινωνία δεν είναι πραγματικά απρόσβλητο. Και μόνο μαζί μπορούμε να το αντισταθούμε και να το εξαλείψουμε. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...