Η πανδημία του νέου κορωνοϊού ανάγκασε την Ford να αναβάλει την παρουσίαση των Bronco και Bronco Sport, ενώ υποχρέωσε την εταιρία με το Μπλε Οβάλ να καθυστερήσει κατά δύο μήνες και την έναρξη παραγωγής του Bronco Sport.

Το νέο Bronco ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στις 17 Μαρτίου, ώστε να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Νέας Υόρκης, αλλά αυτή ακυρώθηκε. Επιπλέον, η έναρξη της κατασκευής του στο εργοστάσιο της Ford στη πόλη Hermosillo του Μεξικό είχε οριστεί για τις 13 Ιουλίου, αλλά λόγω της πανδημίας, το μοντέλο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τις 7 Σεπτεμβρίου, δύο μήνες μετά την παρουσίασή του, η οποία θα γίνει εντός του Ιούλη.

Και ενώ περιμένουμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα μηχανικά σύνολα που θα φέρει κάτω από το καπό του το νέο Bronco. Παρότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τη Ford, ο 2,3-λίτρων EcoBoost κινητήρας θεωρείται σίγουρος. Αυτός θα αποδίδει 270 άλογα και 310 Nm ροπής, και θα βρίσκεται στη βάση του μοντέλου.

Άλλος ένας κινητήρας που ακούγεται πολύ έντονα ότι θα διαθέτει το μοντέλο είναι ο 2,7-λίτρων EcoBoost V6 κινητήρας, προερχόμενος από το Fusion Sport και το F-150, απόδοσης 325 ίππων και 542 Nm ροπής.

Τέλος, το Bronco αναμένεται να είναι διαθέσιμο μελλοντικά και σε Raptor έκδοση και τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Bronco Raptor θα κινείται από τον 3,0-λιτρο EcoBoost V6 κινητήρα, που βρίσκουμε στα Ford Explorer και Lincoln Aviator.

Αυτός αποδίδει 400 άλογα και 566 Nm ροπής, με την Raptor έκδοση να διαθέτει όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις στην ανάρτηση και στο στήσιμο του, ώστε να μπορεί να κινηθεί στις πιο αντίξοες επιφάνειες, ενώ τέλος στις σκέψεις της Μπλε Οβάλ εταιρίας βρίσκεται και μια υβριδική έκδοση.