Αυτή η Enzo έγινε το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε σε online δημοπρασία

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ημέρες έληξε η διαδικτυακή δημοπρασία αυτής της Ferrari Enzo από τον οίκο RM Sotheby’s, με το υψηλότερο bid για το ιταλικό supercar να ήταν τα 2.640.000 δολάρια. Το ποσό αυτό είναι εντός της εκτίμησης του οίκου, ο οποίος είχε αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα αλλάξει χέρια σε μια τιμή μεταξύ 2,6 και 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, όμως, αυτό το ποσό έγινε το μεγαλύτερο που δαπανήθηκε ποτέ για την αγορά ενός αυτοκινήτου μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας, με τον νέο ιδιοκτήτη να μην έχει δει ποτέ από κοντά την Ferrari Enzo.

Αυτή, παραδόθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη στις 25 Αυγούστου του 2003 στο San Francisco, ο οποίος την κράτησε στην συλλογή του μέχρι το 2018 και συνολικά το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 2.012 χλμ. Παρότι έχει ελάχιστα χλμ., το 2015 ο -τότε- ιδιοκτήτης της, της έκανε την διεξοδική συντήρηση που περνάει το αυτοκίνητο όταν έχει 40.000 χλμ. στο οδόμετρο, έτσι ώστε η Enzo του να είναι σε υπεράριστη κατάσταση.

Είναι μια από τις 400 Enzo που κατασκεύασε η Ferrari, και -όπως οι περισσότερες- είναι βαμμένη στο κόκκινο στο κόκκινο Rosso Corsa χρώμα, με το εσωτερικό να είναι επενδυμένο με μαύρο/κόκκινο δέρμα, συνοδεύεται από το βιβλίο service, ενώ είναι περιττό να γράψω πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Να θυμίσω πως ο V12 6,0-λίτρων κινητήρας της Enzo αποδίδει 660 άλογα με 657 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,65 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...

Η Zacoe βελτιώνει την Ferrari SF90 Stradale

Η Zacoe μας δείχνει το νέο επιθετικό bodykit που ετοίμασε για την Ferrari SF90 Stradale. Το bodykit είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αποτελείται από...