Στις 4 Ιουνίου, βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της BMW στην πόλη Spartanburg, της πολιτείας Νότιας Καρολίνα των Η.Π.Α., το 5.000.000στό αυτοκίνητο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την γερμανική εταιρία και το εργοστάσιο.

Το αυτοκίνητο ήταν μια X5 M Competition, βαμμένη σε κόκκινο (Toronto Red) χρώμα, με την εταιρία να επιλέγει να το κρατήσει και θα το τοποθετήσει στο μουσείο της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMW Manufacturing, Knudt Flor, δήλωσε σχετικά:

Δεν μπορείς να είσαι επιτυχημένος στον επιχειρηματικό κόσμο, αν δεν έχεις υπέροχα προϊόντα και υπέροχους ανθρώπους. Αυτή η BMW X M Competition είναι το σύμβολο της επιτυχίας των προϊόντων μας, καθώς και της δέσμευσης και της αφοσίωσης των συνεργατών μας και του δικτύου των προμηθευτών μας. Κάθε BMW X5 που κυκλοφορεί στον κόσμο προέρχεται από το εργοστάσιο στο Spartanburg. Είμαστε περήφανοι που αποκαλούμε σπίτι μας τη Νότια Καρολίνα.

To εν λόγω εργοστάσιο απασχολεί περισσότερους από 11.000 εργαζόμενους και έχει επεκταθεί έξι φορές, φτάνοντας πλέον τα 650.320+ τετραγωνικά μέτρα, με συνολικές επενδύσεις άνω των 10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός του X5, στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα X3, X4, X6 και X7.