Τον περασμένο Αύγουστο η Donkervoort θέλοντας να γιορτάσει τα 70στα γενέθλια του ιδρυτή της, του Joop Donkervoort έδωσε τις πρώτες teaser φωτογραφίες της ειδικής έκδοσης του D8 GTO που ετοίμαζε. Σήμερα, η μικρή Ολλανδική εταιρία παρουσιάζει με περίσσια υπερηφάνεια το D8 GTO-JD70, το οποίο θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή, μόλις 70 αυτοκινήτων.

Η Donkervoort περιγράφει το D8 GTO-JD70 ως το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου που μπορεί να πιάσει 2G σε πλευρικές επιταχύνσεις, κάτι που -σύμφωνα με την εταιρία- αλλάζει τα πάντα στο χώρο των αυτοκινήτων. Για να το καταφέρει αυτό έπρεπε να αναβαθμίσει και να βελτιώσει τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου, ενώ τοποθέτησε τα ελαστικά Nankang AR-1.

Ακόμα προσθέτει ότι το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά γρήγορο τόσο μέσα σε μια πίστα, όσο και σε δημόσιους δρόμους. Μηχανικά, το JD70 φορά τον 2,5-λίτρων TFSI πεντακύλινδρο κινητήρα της Audi απόδοσης 420 ίππων και 560 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου της Tremec, το οποίο διαθέτει λειτουργία rev-matching της Bosch, ενώ υπάρχει και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 2,7 δευτ., για το 0-200 χλμ/ώρα μόλις 7,7 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 280 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6D-Temp, με το βάρος του αυτοκινήτου να είναι μόλις 678 κιλά, χάρη στην εκτενή χρήση carbon. Η Donkervoort αναφέρει ότι το D8 GTO-JD70 θα διαθέτει πιο σφιχτές αντιστρεπτικές, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών δρόμων, ενώ το νέο αεροδυναμικό πακέτο αυξάνει την κάθετη δύναμη κατά 50 κιλά στον εμπρός άξονα και κατά 80 κιλά στον πίσω.

Οι παραδώσεις του θα ξεκινήσουν προς το τέλος του έτους και θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2021, με την τιμή του στην Ολλανδία να ξεκινά από τα €198.000.