Η Aston Martin παρουσίασε στα μέσα του 2016 στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este στην λίμνη Κόμο της Ιταλίας, μια ακόμα δημιουργία σε συνεργασία με την Ιταλική Zagato, την Vanquish Zagato. Ένα μήνα αργότερα, και αφού η ανταπόκριση του κοινού ήταν εξαιρετικά μεγάλη, η βρετανική εταιρία αποφάσισε να βγάλει το αυτοκίνητο σε περιορισμένη παραγωγή 99 αυτοκινήτων, οι οποίες πουλήθηκαν σε χρόνο dt, με την τιμή να ορίζεται στα €650.000.

Μια από αυτές βρίσκεται προς πώληση από την αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων του Joe Macari στο Λονδίνο, ο οποίος ζητά 374.950 λίρες (€420.000) για να την αποχωριστεί. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε μπλε (Cobalt Blue) χρώμα, και από το 2017 έχει διανύσει μόλις 962 χλμ.

Όπως γνωρίζεις, η Vanquish Zagato Coupe διαθέτει carbon σώμα, double-bubble οροφή, μαύρες κολόνες που δημιουργούν την αίσθηση “πλωτής οροφής”, νέα LED πίσω φωτιστικά σώματα παρόμοια με αυτά της Vulcan, ξεχωριστό πίσω μέρος με ενσωματωμένη αεροτομή, τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων, διαχύτη από carbon και νέους πλαϊνούς καθρέπτες, με τα στηρίγματά τους να προέρχονται από την One-77.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις σε μπλε και άσπρο χρώμα, με το λογότυπο του Zagato να βρίσκεται στα προσκέφαλα και carbon διακοσμητικά. Κάτω από το καπό συναντάμε τον V12 5,9-λίτρων κινητήρα, ο οποίος δυνάμωσε από τα 568 άλογα, στα 600, επιταχύνοντας από τα 0-96 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτ., κατά 0,3 δευτ. σε σχέση με τη “απλή” Vanquish.