Τον Απρίλιο του 2014 η Kia παρουσίασε την τρέχουσα -τρίτη- γενιά του Sedona (το οποίο σε κάποιες αγορές πωλείται ως Carnival), και η κορεάτικη εταιρία είχε προγραμματίσει να αποκαλύψει τη νέα γενιά του πολυμορφικού της στην ίδια, φετινή αμερικάνικη έκθεση, αλλά αυτή ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σήμερα, όμως, η Kia έδωσε την πρώτη teaser φωτογραφία του νέου minivan της, χωρίς να γίνεται γνωστό πότε θα δούμε το μοντέλο. Η εταιρία, όμως, ανέφερε ότι η κυκλοφορία του νέου Sedona/Carnival θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της στην αγορά της Κορέας το τρίτο τρίμηνο του έτους, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αργήσουμε να το δούμε.

Από την παραπάνω φωτογραφία διακρίνεται η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia, ενώ στο εσωτερικό του θα προσφέρει περισσότερους χώρους, ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου αλλά και σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της εταιρίας, αυτή που χρησιμοποιεί το νέο Kia Optima και το Hyundai Sonata, με σκοπό την τοποθέτηση και ενός υβριδικού συνόλου. Το εμπρός μέρος του νέο Sedona αντλεί στοιχεία από το νέο Kia Soul, με οριζόντια LED φωτιστικά σώματα, όπως αυτά του Seltos.

Από το 1998, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τo Sedona/Carnival, η Kia έχει πουλήσει δύο εκατομμύρια μονάδες του μοντέλου.