H Volvo εξηγεί τη λογική πίσω από τον περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Τον Μάρτιο του 2019 η Volvo έκανε γνωστό ότι όλα τα νέα της αυτοκίνητα θα έχουν έχουν περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ/ώρα, μια ενέργεια που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από ακριβώς ένα μήνα. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την Σουηδική εταιρία, πάρθηκε στη προσπάθειά της να αυξήσει την ασφάλεια, αλλά και να εκπληρώσει την δέσμευσή της, να εξαλείψει πλήρως τον κίνδυνο σοβαρού ή θανάσιμου τραυματισμού σε ένα τροχαίο ατύχημα με κάποιο μοντέλο της μέχρι το τέλος του 2020.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Malin Ekholm, επικεφαλής του κέντρου ασφάλειας της Volvo, θέλησε να εξηγήσει τη λογική πίσω από τον περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ/ώρα, λέγοντας:

Τα 180 χλμ/ώρα είναι εξίσου γρήγορα, άρα θα είναι το τέλος της ταχύτητας; Όχι, δεν θα είναι. Είναι ένας περιορισμός και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρέξεις περισσότερο από 180 χλμ/ώρα. Όλοι μιλάνε για ταχύτητα, αλλά θέλαμε να κάνουμε κάτι για να δείξουμε ότι είμαστε σοβαροί. Αυτό θα ξεκινήσει έναν σε βάθος διάλογο για το θέμα.

Με απλά λόγια, η Volvo θέλει ο κόσμος να αρχίσει επιτέλους να παίρνει σοβαρά την ταχύτητα και να αλλάξει η συμπεριφορά των οδηγών και η συνολική διάθεση. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ της ελεύθερης κυκλοφορίας και της ασφάλειας, με τον Ekholm να προσθέτει:

Πώς εξισορροπούμε την ελεύθερη κυκλοφορία με την ασφάλεια, πώς μοιάζει ο οδικός χάρτης και πώς συμπεριλαμβάνουμε τους σκεπτικιστές; Το όριο ταχύτητας είναι το πρώτο βήμα για να εξετάσουμε ποια είναι η ασφαλής ταχύτητα και πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να τη διατηρήσετε. Πριν από είκοσι χρόνια, δεν ήταν απαραιτήτως διασκεδαστικό να οδηγείς γρήγορα, γιατί δεν ήταν άνετο. Τώρα τα αυτοκίνητα είναι φανταστικά και συμπεριφέρονται το ίδιο σε οποιαδήποτε ταχύτητα, οπότε πώς μπορούμε να μεταφράσουμε τα παλιά σήματα κυκλοφορίας ότι πηγαίνατε πολύ γρήγορα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον;

Σου έδωσε να καταλάβεις τη λογική πίσω από τον περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ/ώρα, η παραπάνω δήλωση; Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος, αλλά θα ήθελα να διαβάσω τη γνώμη σου στα σχόλια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...