Ανασφάλιστα οχήματα: Ξεπερνούν τις 600.000 στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Ξεπερνούν τις 600.000 τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα, με τον Δημήτρη Ζορμπά, πρόεδρο της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος να ζητά να γα γίνεται αδιάλειπτα ο έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα, ηλεκτρονικά, και εφόσον κάποιος βρεθεί ανασφάλιστος, να επιβάλλονται άμεσα οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία και αυτές να εφαρμόζονται. Όπως σημειώνει:

Το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό θέμα που πρέπει να επιλυθεί οριστικά. Νε αναγωγή του μέσου ποσοστού ανασφαλίστων 2018 – 2020, σύμφωνα με τους ελέγχους του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, επί του αριθμού των ασφαλισμένων, προκύπτει ότι αυτά είναι 586.206. Εάν δε προσθέσουμε τους ελέγχους του λιμεναρχείου, ξεπερνούν τις 600.000.

Η πρότασή μας είναι να γίνεται αδιάλειπτα ο έλεγχος ηλεκτρονικά και, εφόσον κάποιος βρεθεί ανασφάλιστος, να επιβάλλονται άμεσα οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία και αυτές να εφαρμόζονται. Έτσι λειτουργούν τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...