O Musk αποκαλεί τον Jeff Bezos “αντιγραφέα”

Σχετικά άρθρα

O Elon Musk χρησιμοποίησε για ακόμα μια φορά το αγαπημένο του Twitter για να δώσει συνέχεια στη προσωπική “κόντρα” του με τον Jeff Bezos, καθώς σχολιάζοντας το tweet των Financial Times για την εξαγορά της Zoox από την Amazon, o 49χρονος Musk χαρακτήρισε τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου και ιδρυτή της μεγαλύτερης εταιρίας του πλανήτη, ως “copycat”.

Στα αγγλικά, ο όρος copycat αναφέρεται στη τάση των ανθρώπων να αντιγράφουν τη συμπεριφορά των άλλων, όπως εκφράζεται στο ρητό “ό,τι βλέπει η μαϊμού το κάνει”. Η έκφραση λέγεται ότι προήλθε από την παρατήρηση των συνηθειών των μικρών γατακιών που μιμούνται τη συμπεριφορά της μητέρας τους.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η Amazon εξαγόρασε την Zoox για περισσότερα από 1,2 δισ. δολάρια, με την τελευταία να αυτοπροσδιορίζεται ως μια startup εταιρία που εξελίσσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο. Με αυτήν την εξαγορά, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου θέλει να τεθεί απέναντι στην Waymo της Alphabet, αλλά και στην Tesla όταν λανσάρει την υπηρεσία των robotaxi της.

Η “κόντρα” του Musk με τον Bezos χρονολογείται από το 2013, όταν η SpaceX του πρώτου, κέρδισε την Blue Origin του δεύτερου, και ανέλαβε το Launch Pad 39A στο διαστημικό κέντρο Kennedy. Το 2015, οι δύο επιχειρηματίες “τσακώνονταν” ηλεκτρονικά, καθώς ο Bezos ισχυριζόταν ότι η Blue Origin ήταν η πρώτη διαστημική εταιρεία που έκανε επιτυχή χρήση ενός επαναχρησιμοποιήσιμου πυραύλου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...