Η McLaren χρειάζεται επιπλέον μετρητά, παρά το πρόσφατο δάνειο

Σχετικά άρθρα

Το McLaren Group βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, και παρότι τον περασμένο μηνα εξασφάλισε το δάνειο που αναζητούσε, από την Εθνική Τράπεζα του Μπαχρέιν, ύψους 150 εκατ. λίρων (164 εκατ. ευρώ), η βρετανική εταιρία θα χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια, καθώς οι πωλήσεις για το 2020 αναμένεται να μειωθούν γενικά.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της McLaren προέρχεται από την πώληση των αυτοκινήτων της, αλλά η πτώση της ζήτησης εξαιτίας του νέου κορωνοϊού θα επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν ήδη εξεταστεί λύσεις όπως πιθανότατα η πώληση του 30% της αγωνιστική της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, το 2019 το 84% των εσόδων της McLaren προήλθε από τις πωλήσεις αυτοκινήτων, με την ομάδα της F1 να φέρνει το 12%, και το τμήμα εφαρμοσμένης τεχνολογίας να αντιπροσωπεύει μόλις το 4% του τζίρου της εταιρίας. Για το 2020, η εταιρία με έδρα το Woking της Αγγλίας εκτιμά ότι θα πουλήσει μόλις 1.500 αυτοκίνητα (σε σύγκριση με 4.662 μονάδες το 2019).

Ωστόσο, το φετινό μείγμα πωλήσεων θα περιλαμβάνει εξαιρετικά ακριβά μοντέλα της Ultimate Series, όπως η Speedtail και η Elva, που έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους και αφήνουν περισσότερα χρήματα στα ταμεία της McLaren.

Ωστόσο, η McLaren ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της ότι απαιτείται πρόσθετη χρηματοδότηση από τον Όμιλο για την κάλυψη των υποχρεώσεών της, οι οποίες λήγουν εντός των επόμενων 12 μηνών. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν θα χρειαστεί να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα φέτος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...