Σε περίπου 36 ώρες από την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η Ford θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια του νέου Bronco, τα οποία περιμένει εναγωνίως όλη η Αμερική, με την αμερικάνικη εταιρία να κατονομάζει το μοντέλο ως ένα από τα πιο σημαντικά της στις ΗΠΑ τουλάχιστον για την τελευταία δεκαετία. Η παρουσίαση του θα γίνει 13 Ιουλίου στις 20:00 ώρα EDT (14 Ιουλίου, 03:00 ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί από τα κανάλια της Disney, του National Geographic, του ESPN και του ABC.

Εσύ, όμως, δε χρειάζεται να περιμένεις μέχρι αύριο, καθώς μόλις διέρρευσε μια φωτογραφία της τρίθυρης έκδοσης του μοντέλου. Από αυτήν βλέπουμε το αμερικάνικο οff-roader να “παίζει” στην άμμο μιας ερήμου, ενώ διακρίνεται επίσης η απουσία της οροφής και ίσως των θυρών. Το Bronco είναι απευθείας “αντίπαλος” του Jeep Wrangler και σχεδιαστικά αντλεί ρετρό στοιχεία από το Bronco πρώτης γενιάς, διαθέτοντας ορθογώνια μάσκα και στρόγγυλους προβολείς. Το νέο Bronco θα διαθέτει αφαιρούμενο hardtop και αφαιρούμενες πόρτες και βασίζεται σε ένα body-on-frame πλαίσιο.

Η Ford έχει αποφασίσει να κάνει το μοντέλο υπο-brand, προσφέροντας έτσι διάφορες εκ δόσεις που θα φορούν τα συγκεκριμένα σήματα. Η οικογένεια του Bronco θα αποτελείται από το δίπορτο Bronco, το τετράπορτο Bronco, και το Bronco Sport. Oι παραγγελίες θα ανοίξουν στις 13 Ιουλίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δώσουν μια προκαταβολή 100 δολαρίων για να το “κλείσουν”. Σύμφωνα με τη Ford, οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, με την τιμή του μοντέλου να είναι ακόμα άγνωστη, αλλά αναμένεται να ξεκινά κοντά στα 30.000 δολάρια.

Μηχανικά αναμένεται να φορά τον 2,3-λίτρων EcoBoost κινητήρα απόδοσης 270 ίππων και 310 Nm ροπής, τον 2,7-λίτρων EcoBoost V6 κινητήρας, προερχόμενος από το Fusion Sport και το F-150, απόδοσης 325 ίππων και 542 Nm ροπής. Επίσης στις σκέψεις της Μπλε Οβάλ εταιρίας βρίσκεται και μια υβριδική έκδοση. Ακόμα, θα υπάρχουν πέντε προγράμματα οδήγησης, τα: Music Mode, Entertainment Mode, Daredevil mode, Freight Transporting Suspension Mode και Terrain Target mode.