Η Kia παρουσιάζει το εσωτερικό της τέταρτης γενιάς του Sedona, το οποίο σε ορισμένες αγορές πωλείται ως Carnival. Το νέο minivan θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην αγορά της Κορέας το τρίτο τρίμηνο του έτους και σχεδιαστικά υιοθετεί τη νέα φιλοσοφία της Kia.

Το μπροστινό μέρος του νέο Sedona αντλεί στοιχεία από το νέο Kia Soul, με οριζόντια LED φωτιστικά σώματα, όπως αυτά του Seltos. Υπάρχουν χρωμιομένα διακοσμητικά, LED πίσω φωτιστικά σώματα και μεγάλες ζάντες.

Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 3 εκατοστά, το μήκος έχει μεγαλώσει κατά 4 εκατοστά, ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 1 εκατοστό σε σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά.

Στο εσωτερικό του προσφέρει περισσότερους χώρους, έχοντας νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 12,3″, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου αλλά και σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. Επίσης διαθέτει περιστροφικό επιλογέα ταχυτήτων και σύστημα κλιματισμού με κουμπιά αφής. Το μοντέλο προσφέρεται με 3 ή 4 σειρές καθισμάτων και μπορεί να μεταφέρει 7, 9 ή 11 επιβάτες.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της εταιρίας, αυτή που χρησιμοποιεί το νέο Kia Optima και το Hyundai Sonata, με σκοπό την τοποθέτηση και ενός υβριδικού συνόλου που θα συνδυάζει έναν 1.600αρη turbo κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 230 ίππων με 350 Nm ροπής.

Επίσης θα προσφέρεται με έναν 2,5-λίτρων turbo κινητήρα απόδοσης 280 ίππων με 420 Nm ροπής, αλλά και με έναν V6 3,3-λίτρων απόδοσης 275 ίππων.