Η Ariel παρουσίασε το Nomad R με κομπρεσοράτο κινητήρα της Honda, απόδοσης 335 ίππων

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει 5,5 χρόνια από τη στιγμή που η Ariel παρουσίασε το Nomad και σήμερα η μικρή βρετανική εταιρία μας δείχνει το Nomad R. Το “βασικό” μοντέλο παίρνει κίνηση από έναν 2,4-λίτρων κινητήρα (K24) της Honda, απόδοσης 238 ίππων στις 7.200 σ.α.λ με 300 Nm ροπής στις 4.300 σ.α.λ. Η Ariel, όμως, προσφέρει και μια κομπρεσοράτη έκδοση του εν λόγω κινητήρα, κάνοντας τον να αποδίδει 294 άλογα με 340 Nm.

Για το Nomad R, όμως, η Ariel επέλεξε έναν άλλο κινητήρα της Honda, τον 2,0-λιτρο από ένα παλιό Civic Type R (K20Z3), ο οποίος σε εργοστασιακή μορφή αποδίδει 200 άλογα στις 7.800 σ.α.λ. και 188 Nm ροπή στις 6.200 σ.α.λ. Η Ariel, όμως, του τοποθέτησε τον δικό της κομπρέσορα, και έτσι το Nomad R αποδίδει 335 άλογα με 330 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 3 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 195 χλμ./ώρα.

Η δύναμη περνά στον δρόμο μέσω ενός 6-τάχυτου σειριακού κιβωτίου της Sadev, προερχόμενο από τα Atom V8 και Atom 3.5R, που συνδυάζεται με ένα μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ο χρόνος για το “ανέβασμα” μιας σχέσης είναι μόλις 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ τα “κατεβάσματα” γίνονται σε 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο συμπλέκτης χρησιμοποιείται μόνο για την εκκίνηση του αυτοκινήτου, καθώς οι εν κινήσει οι σχέσεις μπαίνουν “καρφωτές” και χωρίς τη χρήση του.

Για την πέδηση υπάρχουν φρένα της Alcon, με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και πίσω και αεριζόμενους δίσκους, ενώ υπάρχει και ρυθμιστής της κατανομής της πέδησης σε κάθε άξονα.

Το Ariel Nomad R θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις πέντε αυτοκινήτων, με την τιμή του να ορίζεται στις 64.500 λίρες (περίπου €71.300), χωρίς ΦΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...

Η AC Cobra GT και σε coupe έκδοση

Η AC Cars έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της Coupe έκδοση της AC Cobra GT. Όπως η Roadster έκδοση, έτσι και η...
Autoblog.gr