Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 άργησε σχεδόν 3,5 μήνες να ξεκινήσει, επηρεασμένο σημαντικά και αυτό από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Αν εξαιρέσουμε την χαοτική κυριαρχία της Mercedes, η οποία -κακά τα ψέμματα- έχει προδιαγράψει το τελικό αποτέλεσμα, η Liberty Media έχει κάνει πολύ σωστές κινήσεις για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού/θεατών.

Όπως διάβασες πριν δύο ημέρες, η Formula 1 ανακοίνωσε την προσθήκη τριών νέων αγώνων στο φετινό αναθεωρημένο πρόγραμμα, καθώς θα δούμε αγώνα στην πίστα του Nurburgring, στην πίστα της Imola και στην πίστα του Portimao.

Την τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνα στην θρυλική πίστα Autodromo Enzo e Dino Ferrari, στον Άγιο Μαρίνο ήταν το 2006, και πιο συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου, ανήμερα του ορθόδοξου Πάσχα. Ο Kimi Raikkonen είναι ο μοναδικός από τους οδηγούς που τρέχουν φέτος, ο οποίος είχε τρέξει σε εκείνον αγώνα, με τους Max Verstappen να ήταν 8 χρονών, ενώ ο Lando Norris μόλις 6.

Για την ιστορία, νικητής του San Marino Grand Prix ήταν ο Michael Schumacher με την Ferrari 248 F1, ο οποίος είχε ξεκινήσει από την pole position, και στο παραπάνω video μπορείς να δεις τον γύρο που έδωσε την pole στον Γερμανό πολυπρωταθλητή. Στην δεύτερη θέση είχε τερματίσει o Fernando Alonso με τη Renault R26 και στην τρίτη ο Juan Pablo Montoya με την McLaren-Mercedes MP4-21, ενώ ο Kimi Raikkonen με την έτερη McLaren στην 5η θέση.