Ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις το Hyundai Kona Electric

Σχετικά άρθρα

Ήταν Φεβρουάριος του 2018 όταν η Hyundai παρουσίασε την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Kona, αλλά η κυκλοφορία του μοντέλου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Σήμερα η Hyundai ανακοίνωσε ότι το Kona Electric ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000 παγκόσμιων πωλήσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές πωλήσεις του ηλεκτρικού SUV ανήλθαν σε 103.719 μονάδες στα τέλη Ιουνίου, λιγότερο από δύο χρόνια από την έναρξη της κυκλοφορίας του.

Οι πωλήσεις του, εκτός της εγχώριας αγοράς της Κορέας, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από τα 3/4 του συνολικού όγκου πωλήσεων, με το Kona Electric να παράγεται από τον Μάρτιο του 2020 και στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Τσεχία, ώστε η Hyundai να ανταπεξέλθει στη ζήτηση του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η κορεάτικη εταιρία έκανε πρόσφατα μικρές αλλαγές στο λογισμικό της διαχείρισης του κινητήρα και τοποθέτησε νέα ελαστικά. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί η αυτονομία του μοντέλου, η οποία πλέον φτάνει τα 480 χλμ. (από τα 459 χλμ.) στην έκδοση με την μπαταρία χωρητικότητας 64 kWh, και τα 305 χλμ. (από τα 289 χλμ.) στην έκδοση με την μπαταρία χωρητικότητας 39,2 kWh, πάντα σε κύκλο μετρήσεων WLTP.

Διάβασε ακόμα

Από 37.990 ευρώ το Hyundai Kona Electric στην Ελλάδα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...