Στις αρχές του έτους η Sony εξέπληξε τους πάντες παρουσιάζοντας το Vision-S και παρότι η εταιρία ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να το περάσει στη παραγωγή, έκανε γνωστό πως το πρωτότυπο επέστρεψε στο Τόκιο όπου θα κάνει δημόσιες δοκιμές πριν από το τέλος του έτους.

Το πρωτότυπο είναι ένα ηλεκτρικό σεντάν όχημα, εξοπλισμένο με 33 αισθητήρες που αναλύουν το περιβάλλον και μπορούν να ανιχνεύσουν και να αναγνωρίσουν ανθρώπους και αντικείμενα μέσα και έξω από το αυτοκίνητο και να παρέχουν “εξαιρετικά προηγμένη υποστήριξη οδήγησης”. Ακόμα, αντί για πλαϊνούς καθρέπτες διαθέτει κάμερες, ενώ στο εσωτερικό του συναντάμε τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα και μεγάλη γυάλινη οροφή.

Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 268 ίππων που επιτρέπουν στο μοντέλο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα. Είναι κατασκευασμένο πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από την Magna Steyr, με την Sony να δηλώνει πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι επίσης κατάλληλη και για να φιλοξενήσει SUV μοντέλα.

Το Vision-S αποτελεί την πλατφόρμα με την οποία η Sony παρουσιάζει τις τεχνολογίες αυτοκινήτου που προσφέρει, καθώς η εταιρία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνει κατασκευαστής αυτοκινήτων. Αντ ‘αυτού, χαρακτηρίζει το concept ως τη συμβολή της Sony στην εξέλιξη των αυτοκινήτων.