H Sony παρουσίασε ένα αυτοκίνητο, το Vision-S

Σχετικά άρθρα

Στην CES η Sony έκανε την έκπληξη και εκτός από μια 8K τηλεόραση και το νέο λογότυπο του PlayStation 5 (PS5), παρουσίασε και ένα αυτοκίνητο! Πρόκειται για το Vision-S concept, με το οποίο η ιαπωνική εταιρία παρουσιάζει τις τεχνολογίες αυτοκινήτου που προσφέρει.

Το Vision-S είναι ένα ηλεκτρικό σεντάν όχημα, εξοπλισμένο με 33 αισθητήρες που αναλύουν το περιβάλλον και μπορούν να ανιχνεύσουν και να αναγνωρίσουν ανθρώπους και αντικείμενα μέσα και έξω από το αυτοκίνητο και να παρέχουν “εξαιρετικά προηγμένη υποστήριξη οδήγησης”. Αντί για πλαϊνούς καθρέπτες διαθέτει κάμερες, ενώ στο εσωτερικό του συναντάμε τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα και μεγάλη γυάλινη οροφή.

https://youtu.be/j1RAdaSFWkM

Ανάμεσα στους αισθητήρες υπάρχουν αισθητήρες CMOS και ToF, όπως και ένα σύστημα Solid State LiDAR. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτει μεγάλη οθόνη που καταλαμβάνει σχεδόν όλο το ταμπλό, με τα ηχεία να φέρουν την τεχνολογία 360 Reality Audio, προσφέροντας μια “μοναδική εμπειρία ήχου”.

Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 268 ίππων που επιτρέπουν στο μοντέλο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα. Είναι κατασκευασμένο πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από την Magna Steyr, με την Sony να δηλώνει πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι επίσης κατάλληλη και για να φιλοξενήσει SUV μοντέλα.

Η Sony δεν διευκρίνισε εάν θα περάσει στη παραγωγή το Vision-S, αλλά το πιθανότερο είναι η εταιρία με το συγκεκριμένο πρωτότυπο να θέλει να μας δείξει μόνο τις τεχνολογίες που αναπτύσσει για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Για την ανάπτυξη του Vision-S, η Sony δέχτηκε βοήθεια από τις Bosch, Continental, Qualcomm και Nvidia.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...