Η Lordstown Motors ανακοίνωσε πως θα μπει στο χρηματιστήριο, ενώ παράλληλα θα συγχωνευθεί με την blank-check εταιρία DiamondPeak Holdings. H νέα εταιρία θα ονομαστεί Lordstown Motors Corp και αποτιμήθηκε στα 1,6 δισ. δολάρια.

Αναμένεται να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στον δείκτη Nasdaq, με το σύμβολο “RIDE”, κάποια στιγμή μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Οι blank-check εταιρίες είναι εισηγμένες εταιρείες που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης χωρίς να έχουν επιχειρηματικό σχέδιο ή που το σχέδιό τους εξαρτάται από τη συγχώνευση με άλλη εταιρεία. Αυτές οι εταιρίες έχουν γίνει δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια ως εργαλείο εισαγωγής στο χρηματιστήριο εταιρειών που στηρίζονται από private equity ή venture capital. Τόσο η Nikola, όσο και η Fisker ανακοίνωσαν και αυτές πως θα μπουν στο χρηματιστήριο μετά από συγχωνεύσεις με blank-check εταιρίες.

Η Lordstown παρουσίασε στα τέλη του Ιούνη, το Endurance, ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup που θα διαθέτει 4 ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 600 άλογα και αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 75 kWh, που χαρίζουν αυτονομία 400 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 5,5 δευτερόλεπτα.

Έχει ικανότητα ρυμούλκησης 3.400 κιλών, με την τιμή του να ξεκινά από τις 52.500 δολάρια στις ΗΠΑ, χωρίς σε αυτή να υπολογίζονται οι κρατικές εκπτώσεις και επιχορηγήσεις. Στο εσωτερικό διαθέτει μια μεγάλη οθόνη που λειτουργεί τόσο ως ψηφιακός πίνακας οργάνων όσο και ως οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Οι παραδόσεις του Lordstown Endurance θα ξεκινήσουν κατά τους πρώτους μήνες του 2021. Η εταιρία θέλει να προσφέρει στο μέλλον ένα μεσαίο pickup αλλά και ένα SUV. Ως επικεφαλής παραγωγής έχει προσλάβει τον Rich Schmidt, πρώην διευθυντή παραγωγής της Tesla και στόχος της είναι να κατασκευάζει κάποια στιγμή στο μέλλον 600.000 αυτοκίνητα ετησίως.