Ο Lewis Hamilton σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν θεωρεί πως τώρα είναι η η κατάλληλη στιγμή να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο με την Mercedes, παρά το γεγονός πως ο Valtteri Bottas ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο, για το 2021, με την ομάδα.

Ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε μεταξύ άλλων:

Ειλικρινά δεν έχω κάποιο νέο σχετικά με το νέο μου συμβόλαιο. Απλώς δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να καθίσω για συνομιλίες.

Όταν σκέφτεσαι το πόσα άτομα στον κόσμο έχουν χάσει τη δουλειά τους και τα άτομα που είναι άνεργα, το να καθίσω εγώ να διαπραγματευτώ ένα μεγάλο συμβόλαιο, δεν φαίνεται να είναι και το πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να κάνω τώρα.

Το γεγονός είναι ότι θέλω να συνεχίσω με την ομάδα και δεν θα μας πάρει χρόνο να καθίσουμε, να μιλήσουμε και να συμφωνήσουμε. Απλά τώρα δεν νιώθω άνετα με αυτό, και έτσι θα περιμένουμε λίγο περισσότερο.

Ο Βρετανός πρόσθεσε:

Ανυπομονώ να συνεχίσω, ειδικά καθώς έχουμε μόλις ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο ως ομάδα σχετικά με το πως εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας, πώς καταλαβαίνουμε τι πρόκειται να κάνουμε για να βοηθήσουμε να είμαστε πιο διαφορετικοί, να προχωρήσουμε και να είμαστε πιο περιεκτικοί.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το τι είναι δυνατό να κάνω με τη Mercedes-Benz και αυτή η ομάδα κινείται προς τα εμπρός. Κάποια στιγμή, θα γίνει το νέο συμβόλαιο. Δεν έχω άγχος.

Φήμες θέλουν την Mercedes να έχει προτείνει μονοετές συμβόλαιο με τον Hamilton. 

Ο Lewis Hamilton είναι ο πιο πλούσιος εν ενεργεία Βρετανός αθλητής, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 224 εκατ. λίρες (248,5 εκατ. ευρώ), με τον Hamilton να προσθέτει το 2019, 48 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς του λογαριασμούς από το συμβόλαιο του με την Mercedes και από άλλα εισοδήματα. Επιπλέον είναι ο 13ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον πλανήτη, σύμφωνα με το Forbes