VW Touareg V8 Last Edition

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen καταργεί τον 4,0-λιτρο V8 TDI κινητήρα από το Touareg και έτσι προσφέρει στην αγορά την ειδική V8 Last Edition έκδοση του. Η έκδοση είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην αγορά της Γερμανίας, και θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 400 αυτοκινήτων.

Η τιμή του Touareg V8 Last Edition ξεκινά από τα €104.361, και η διαθεσιμότητα του θα ξεκινήσει από την 17 Αυγούστου. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε άσπρο (Pure White), κόκκινο (Malbec Red), γκρι (Silicon Gray), ασημί (Antimony Silver), μαύρο (Deep Black Pearl), και άσπρο περλέ (Oryx White Pearl).

Η V8 Last Edition έκδοση του Touareg βασίζεται στην R-Line του μοντέλου και διαθέτει μαύρες γυαλιστερές ζάντες, μαύρα τόξα στα φτερά, μαύρο διαχύτη, και μαύρες χειρολαβές. Ακόμα, υπάρχουν τα ανάλογα λογότυπα “Last Edition”, καθώς και ο αύξων αριθμός του αυτοκινήτου (X/400).

Προαιρετικά, υπάρχει ένα πακέτο εξοπλισμού που περιλαμβάνει LED matrix φωτιστικά σώματα, το Innovision Cockpit, ενεργό πλαίσιο και ζάντες 21 ιντσών.

Μηχανικά, κάτω από το καπό υπάρχει ο 4.0-λιτρος V8 diesel κινητήρας, απόδοσης 421 και 900 Nm ροπής, διαθέσιμη από τις μόλις 1.250 σ.α.λ.. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Motion και του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 4,9 δευτ., ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση ανακοινώνεται στα 7,4 λίτρα/100 χλμ, ενώ οι εκπομπές CO2 στα 195 γρ/χλμ., σε κύκλο NEDC. Μετά την κατάργηση της έκδοσης με τον V8 diesel κινητήρα, το Touareg R θα αποτελεί η κορυφαία έκδοση του μοντέλου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...