Volkswagen Touareg R με 462 άλογα

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen παρουσιάζει το Touareg R που φορά έναν plug-in υβριδικό κινητήρα, που συνδυάζει τον 3,0-λιτρο V6 TSI κινητήρα απόδοσης 340 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων. Το σύνολο αποδίδει συνδυαστικά 462 άλογα με 700 Nm ροπής, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Η ισχύς μπορεί να μεταφερθεί έως και 70% στους εμπρός τροχούς και μέχρι 80% στους πίσω τροχούς.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε περίπου 5 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ/ώρα, ενώ μπορεί να πιάσει ταχύτητες έως 140 χλμ/ώρα, μόνο όταν κινείται με τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτός αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 14,1 kWh, που χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία 43-48 χλμ.

Το αυτοκίνητο διαθέτει εννέα προγράμματα λειτουργίας, τα E-Mode, Hybrid, Eco, Comfort, Normal, Sport,Individual, Offroad, Snow, ενώ όσοι επιλέξουν το πρόσθετο πακέτο Off-Road, τότε προστίθενται δύο ακόμη, τα Gravel και Sand. Το Volkswagen Touareg R έχει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων και εξοπλίζεται με διάφορα συστήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του Trailer Assist.

Στιλιστικά ξεχωρίζει από τους νέους προφυλακτήρες, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα μαύρα διακοσμητικά, τους μαύρους καθρέπτες, την μαύρη γρίλια, τα σκουρόχρωμα LED φωτιστικά σώματα, τις ζάντες 20″ (διαθέσιμες επίσης και ζάντες 21″ και 22″), ενώ μπορεί να βαφτεί και στο Lapiz Blue μεταλλικό χρώμα.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινα καθίσματα με R λογότυπα, νέο δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, αλουμινένια, μαύρα γυαλιστερά και ασημί διακοσμητικά, όπως και φωτιζόμενα μαρσπιέ. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, 12″, ενώ η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι 15″.

Το Volkswagen Touareg R θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...