GP Ισπανίας 2020: Εύκολη νίκη για τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Όταν ο νικητής του αγώνα έχει “ρίξει” γύρο μέχρι και τον τέταρτο οδηγό της τελικής κατάταξης και η διαφορά από τον δεύτερο είναι μεγαλύτερη από τον χρόνο που χρειάζεται ένα pit stop στην πίστα της Βαρκελώνης -έχοντας ακολουθήσει την ίδια στρατηγική- καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι το Ισπανικό GP δεν είχε σχεδόν κανένα ενδιαφέρον να το παρακολουθήσει ένας θεατής.

Ωστόσο, αυτό δε μειώνει καθόλου την εξαιρετική δουλειά τόσο του Lewis Hamilton, όσο -κυρίως- των μηχανικών της Mercedes, που έχουν σχεδιάσει ένα εξωπραγματικά γρήγορο μονοθέσιο για ακόμα μια φορά. Ο αγώνας δεν επιδέχεται καμίας κριτικής, με τον Βρετανό να κατακτά μια πολύ εύκολη νίκη -την 88η στην καριέρα του- και να αυξάνει την διαφορά στη βαθμολογία από τον Max Verstappen.

Ο Hamilton πλησιάζει το απόλυτο ρεκόρ του Michael Schumacher με 91 νίκες, ενώ σήμερα πήρε ένα ακόμη ρεκόρ από τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, αφού με τη νίκη του συμπλήρωσε τα 156 βάθρα στην Formula 1, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Schumacher, ο οποίος έχει ανέβει 155 φορές στο βάθρο των νικητών.

Τα highlights

Ο Ολλανδός έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση, προσπέρασε τον Bottas -ο οποίος εκκινούσε από την “βρώμικη” πλευρά της πίστας, αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε να έχει την ταχύτητα και τον ρυθμό να απειλήσει τον Hamilton. Έτσι, αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, όπου με την τρίτη θέση του Bottas αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Lewis Hamilton πραγματοποίησε έναν σχεδόν τέλειο αγώνα στο Ισπανικό Grand Prix, καθώς ήταν πρωτοπόρος αυτού για κάθε γύρο από το σβήσιμο των κόκκινων φώτων μέχρι και την καρό σημαία και έτσι κατάφερε να κατακτήσει την πέμπτη νίκη του στο Grand Prix της Ισπανίας και την τέταρτη στην τρέχουσα σεζόν. Ο Bottas έπεσε από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση κατά την εκκίνηση, και το μόνο που κατάφερε ήταν να βρεθεί μπροστά από τους δύο οδηγούς της Racing Point.

Ο Sergio Perez πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην τέταρτη θέση, αλλά κατατάχθηκε στην πέμπτη εξαιτίας μιας ποινής πέντε δευτ. γιατί αγνόησε μπλε σημαίες. Έτσι, τους βαθμούς της τέταρτης θέσης τελικά τους πήρε ο teammate στη Racing Point, Lance Stroll. Μετά την ποινή, ο Perez ήταν μόλις 1,5 δευτ. μπροστά τη McLaren του Carlos Sainz, ο οποίος διατήρησε το ρεκόρ με συνεχόμενους τερματισμούς στη βαθμολογούμενη 10αδα στον αγώνα της πατρίδας του.

Παρά την έβδομη θέση, ο Sebastian Vettel έκανε έναν συγκλονιστικό αγώνα, καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα με ένα pit stop, έχοντας να διαχειριστεί την φθορά της μαλακής γόμας για 37 ολόκληρους γύρους. Ο Γερμανός τερμάτισε μπροστά από τη δεύτερο Red Bull του Alex Albon, με τον Ταϊλανδό οδηγό να μην είχε έναν καλό αγώνα, καθώς έμεινε κολλημένος για πολλούς γύρους με τη σκληρή γόμα ελαστικών πίσω από αργότερα μονοθέσια.

Τη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Pierre Gasly με μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση με την AlphaTauri του, και η δεύτερη McLaren του Lando Norris. Αυτό σημαίνει ότι ο ρυθμός αγώνα από τις δύο Renault δεν ήρθε ποτέ, καθώς ο Daniel Ricciardo τερμάτισε 11ος και ο Esteban Ocon 13ος.

O Charles Leclerc ήταν ο μόνος οδηγός που δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα, καθώς η Ferrari του Μονεγάσκου εμφάνισε ηλεκτρικό πρόβλημα στα μέσα του αγώνα, που τον ανάγκασε να χάσει τον έλεγχο της SF1000 και τελικά να εγκαταλείψει.

Ταχύτερος γύρος

O Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1:28.451 και πήρε τον έναν επιπλέον βαθμό. Τον ακολούθησε ο Max Verstappen με 1:29.465, ο Alexander Albon με 1:29.477, ο Valtteri Bottas με 1:29.765 και ο Nicholas Latifi με 1:29.950.

Οδηγός του αγώνα

Η εκπληκτική διαχείριση των ελαστικών του, αλλά και η δυναμική της Ferrari ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στον Sebastian Vettel το βραβείο του οδηγού του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, οι τηλεθεατές του Ισπανικού GP έδωσαν το 29,7% των ψήφων στον Γερμανό, για να τον ακολουθήσουν οι Max Verstappen (15,2%), Lewis Hamilton (12,3%), Carlos Sainz (6,2%) και Sergio Perez (5%).

Οι δηλώσεις

Επόμενος αγώνας

Η Formula 1 κάνει ένα μικρό διάλειμμα, καθώς ο επόμενος αγώνας έχει οριστεί για τις 28-30 Αυγούστου, με το Βελγικό GP να διεξάγεται στην πίστα του Spa-Francorchamps.

Αποτελέσματα

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος/Διαφορά
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:31:45.279
2 Max Verstappen Red Bull Honda +24,177 δευτ.
3 Valtteri Bottas Mercedes +44,752 δευτ
4 Lance Stroll Racing Point Mercedes +1 γύρος
5 Sergio Perez Racing Point Mercedes +1 γύρος
6 Carlos Sainz McLaren Renault +1 γύρος
7 Sebastian Vettel Ferrari +1 γύρος
8 Alexander Albon Red Bull Honda +1 γύρος
9 Pierre Gasly AlphaTauri Honda +1 γύρος
10 Lando Norris McLaren Renault +1 γύρος
11 Daniel Ricciardo Renault +1 γύρος
12 Daniil Kvyat AlphaTauri Honda +1 γύρος
13 Esteban Ocon Renault +1 γύρος
14 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Ferrari +1 γύρος
15 Kevin Magnussen Haas Ferrari +1 γύρος
16 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari +1 γύρος
17 George Russell Williams Mercedes +1 γύρος
18 Nicholas Latifi Williams Mercedes +2 γύροι
19 Romain Grosjean Haas Ferrari +2 γύροι
NC Charles Leclerc Ferrari Εγκατέλειψε

Βαθμολογία Οδηγών

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes 132
2 Max Verstappen Red Bull Honda 95
3 Valtteri Bottas Mercedes 89
4 Charles Leclerc Ferrari 45
5 Lance Stroll Racing Point Mercedes 40
6 Alexander Albon Red Bull Honda 40
7 Lando Norris McLaren Renault 39
8 Sergio Perez Racing Point Mercedes 32
9 Carlos Sainz McLaren Renault 23
10 Daniel Ricciardo Renault 20
11 Sebastian Vettel Ferrari 16
12 Esteban Ocon Renault 16
13 Pierre Gasly AlphaTauri Honda 14
14 Nico Hulkenberg Racing Point Mercedes 6
15 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari 2
16 Daniil Kvyat AlphaTauri Honda 2
17 Kevin Magnussen Haas Ferrari 1
18 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Ferrari 0
19 Nicholas Latifi Williams Mercedes 0
20 George Russell Williams Mercedes 0
21 Romain Grosjean Haas Ferrari 0

Βαθμολογία Κατασκευαστών

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 221
2 Red Bull Honda 135
3 Racing Point Mercedes 63
4 McLaren Renault 62
5 Ferrari 61
6 Renault 36
7 AlphaTauri Honda 16
8 Alfa Romeo Ferrari 2
9 Haas Ferrari 1
10 Williams Mercedes 0

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr